AstraZeneca bedøve hoder til fase 2 i kreft i bukspyttkjertelen etter liten studie forlenger overlevelse

0
27

Kreft i bukspyttkjertelen celler er spesielt god til å reparere DNA deres når det er skadet av kjemoterapi og stråling, som er en grunn til standard behandling for sykdommen er ofte ineffektive. Nå har forskere fra University of Michigan Rogel Cancer Center er det rapportert lovende resultater fra en tidlig studie av et medikament som blokkerer et enzym som kreft celler trenger for å reparere sitt eget DNA.

Stoffet, AstraZeneca er AZD1775, blokkerer et enzym som kalles Wee1 og dermed forhindrer kreft i bukspyttkjertelen celler fra å skjerme seg mot stråling og kjemoterapi. I en rettssak som kombinerer AZD1775 med stråling og Gemzar (gemcitabine), 34 pasienter med svulster i bukspyttkjertelen som var for avansert for å fjernes med kirurgi hadde en median samlet overlevelse på 22 måneder. Som ble best i en tidligere studie av Gemzar alene, som overlevelse var bare 12 til 14 måneder.

University of Michigan forskere er nå planlegger en fase 2-studie av kombinasjonsbehandlingen. Resultatene fra fase 1, som ble først og fremst utviklet for å bestemme passende dose av AZD1775, ble publisert i Journal of Clinical Oncology.

“Hvis vi kan deaktivere DNA-skade svar på kreft i bukspyttkjertelen celler, det kan eliminere behandling motstand og sensitize kreft til effekter av både stråling og kjemoterapi,” sa føre studie forfatteren Kyle Cuneo, M. D., førsteamanuensis av stråling onkologi ved Michigan Apotek, i en uttalelse.

RELATERT: å Stoppe spredningen av kreft i bukspyttkjertelen

AstraZeneca har ervervet rettigheter til AZD1775 fra Merck i 2013. Det er en av 250,000 forbindelser som er en del av AZ ‘ s Open Innovation program—et bibliotek av narkotika selskapet gjør tilgjengelig for forskere over hele verden som ønsker å undersøke potensialet i ulike sykdommer.

AZD1775 er for tiden testet i eggstokkreft og et utvalg av solide svulster, både som solo-terapi og i kombinasjon med andre rusmidler, ifølge selskapet. I 2017, AZ dannet et samarbeid med Kombinasjoner Alliansen i STORBRITANNIA for å teste stoffet i hode og nakke kreft. Det er i dag mer enn 50 andre studier av AZD1775 oppført på ClinicalTrials.gov.

Å forebygge kreft i bukspyttkjertelen celler fra å reparere DNA deres er en av mange ideer som nå blir undersøkt for å bekjempe sykdommen. I forrige uke, et forskerteam på Garvan Institute i Australia sa det er å undersøke potensialet for å redusere nivåer av protein perlecan, som forenkler spredningen av svulster i bukspyttkjertelen celler til andre deler av kroppen. Ved å kombinere en perlecan-senke stoffet med kjemoterapi kan stoppe spredningen av sykdommen, team foreslått.

Flere andre behandlingsregimer blir utredet, herunder en kombinasjon av Merck er checkpoint inhibitor Keytruda med GlaxoSmithKline er RIP1 inhibitor. I mus, som behandling trappet opp aktivering av immunceller som drepe kreft, spørre GSK til å starte en klinisk studie på personer med bukspyttkjertelen duktalt adenocarcinoma.

University of Michigan teamet som nå planlegger en fase 2-studie av AZD1775 rapportert at i tillegg til å utvide median samlet overlevelse, kombinasjonen av stoffet med Gemzar og stråling staved av progresjon av kreft i bukspyttkjertelen i fase 1 rettssak for en median på ni måneder og ble godt tolerert.