AstraZeneca drug hoofden naar fase 2 bij kanker aan de alvleesklier na een kleine proefperiode verlengt de overleving

0
29

Kanker aan de alvleesklier cellen zijn vooral goed in het repareren van hun DNA als deze beschadigd zijn door chemotherapie en bestraling, wat een van de redenen standaard behandelingen voor de ziekte zijn vaak ineffectief. Nu onderzoekers van de Universiteit van Michigan Liggen Cancer Center zijn rapportage veelbelovende resultaten uit een eerste trial met een geneesmiddel dat blokkeert een enzym kanker cellen nodig hebben om te herstellen van hun eigen DNA.

De drug van AstraZeneca ‘ s AZD1775, blokkeert een enzym genaamd Wee1 en zo voorkomt kanker aan de alvleesklier cellen van afscherming zich tegen straling en chemo. In een proef combineren AZD1775 met straling en Gemzar (gemcitabine), 34 patiënten met een pancreas tumoren die te uitgebreid zijn om te worden verwijderd met een operatie had een mediane algehele overleving van 22 maanden. Dat versloeg een eerdere proef van Gemzar alleen, in die overleving van slechts 12 tot 14 maanden.

De Universiteit van Michigan onderzoekers zijn nu van plan een fase 2 studie van de behandeling van de combinatie. De resultaten van het fase 1, die was in de eerste plaats het vaststellen van de juiste dosis van AZD1775, werden gepubliceerd in het Journal of Clinical Oncology.

“Als we het kunnen uitschakelen van de DNA-schade response in pancreatic kanker cellen, kan het elimineren van de behandeling de weerstand en het sensibiliseren van de kanker naar de effecten van bestraling en chemotherapie,” zei lood studie auteur Kyle Cuneo, M. D., hoogleraar radiotherapie aan de Michigan Geneeskunde, in een verklaring.

GERELATEERD: het Stoppen van de verspreiding van kanker aan de alvleesklier

AstraZeneca de rechten verkregen van AZD1775 van Merck in 2013. Het is één van 250.000 stoffen die deel uitmaken van het AZ-Open Innovatie—programma-een bibliotheek van drugs het bedrijf beschikbaar stelt aan de onderzoekers over de hele wereld die willen onderzoeken hoe hun potentieel in verschillende ziekten.

AZD1775 wordt momenteel getest in eierstokkanker en een verscheidenheid van andere solide tumoren, zowel als solo-therapie en in combinatie met andere geneesmiddelen, volgens het bedrijf. In 2017, AZ gevormd door een samenwerking met Combinaties van het Bondgenootschap in het verenigd koninkrijk om de test van de drug in de hoofd-en halskanker. Er zijn momenteel meer dan 50 andere proeven van AZD1775 vermeld op ClinicalTrials.gov.

Het voorkomen van kanker aan de alvleesklier cellen van het herstellen van hun DNA is een van de vele ideeën die momenteel worden onderzocht voor de bestrijding van de ziekte. Afgelopen week is een onderzoeksteam van het Garvan Institute in Australië zei: het is het onderzoeken van de mogelijkheden van het terugdringen van het eiwit perlecan, dat vergemakkelijkt de verspreiding van tumoren van de pancreas cellen naar andere delen van het lichaam. De combinatie van een perlecan-verlagende medicijn met chemotherapie kunnen stoppen met de verspreiding van de ziekte, het team voorgesteld.

Diverse andere behandelingen zijn onderzocht, waaronder een combinatie van Merck ‘s checkpoint-remmer Keytruda met GlaxoSmithKline’ s RIP1 remmer. In muizen, dat de behandeling stijgt de activering van het immuunsysteem cellen die het doden van kanker, vragen GSK start van een klinische studie bij mensen met alvleesklierkanker ductaal adenocarcinoom.

De Universiteit van Michigan team dat is nu van plan een fase 2 trial van AZD1775 gemeld dat in aanvulling op de uitbreiding van het mediane algehele overleving, de combinatie van de drug met Gemzar en straling afgewend te krijgen van de progressie van kanker aan de alvleesklier in de fase 1 trial voor een gemiddelde van negen maanden en werd goed verdragen.