Y-mAbs ramper opp folketall i post-IPO ansette spree

0
27

Y-mAbs Therapeutics har raskt utvidet sitt folketall med 65%. Post-IPO ansette spree kommer som Y-mAbs hoder mot FDA registreringer av to kreft narkotika senere dette året.

Danmark er Y-mAbs gikk offentlig siste året med 29 heltidsansatte. I dag, drevet av $96 millioner kroner (€86 millioner kroner) det tas opp i IPO, Y-mAbs har nesten 50, noe som betyr at den har vokst med 65% i mindre enn et år.

Veksten kommer som Y-mAbs løp for å få to eiendeler til FDA. Y-mAbs håper å starte en rullende filing for FDA-godkjenning av anti-GD2 3F8 monoklonalt antistoff naxitamab i tilbakefall/ildfast høy-risiko neuroblastoma i November. En filing for godkjenning av radioimmunotherapy omburtamab i sentrale nervesystemet/leptomeningeal metastasering er grunn til å få i gang den neste måneden.

Y-mAbs bekreftet sin forpliktelse til å begynne å rulle bidrag for begge legemidlene ved utgangen av året på sin andre kvartal konferanse. Forpliktelse reflekterer det faktum at Y-mAbs var ferdig med å melde pasienter i sin 18-emne avgjørende omburtamab rettssaken ved utgangen av juni. Den avgjørende naxitamab forsøket hadde registrert mer enn 80% av sine mål befolkningen som samme grenseverdi, sette det i forkant av antall emner Y-mAbs planer om å inkludere i BLA.

Aktiviteter i støtte av de to programmene lagt til kostnader i kvartalet. Y-mAbs lagt ut en $1.4 millioner kroner i arbeidstaker-relaterte kostnader og $2,1 millioner økningen i fou-utgifter, hovedsakelig på grunn av et hopp i utgifter til produksjon av naxitamab og omburtamab.

Etter utlegg, Y-mAbs endte kvartalet med $120 millioner kroner i kontanter og kontantekvivalenter. Snakker til investorer på en andre kvartal resultater konferanse -, Y-mAbs styreformann Thomas Gad sa selskapet er “svært fornøyd” med sin finansielle stilling, dels fordi det står å sikre verdifulle prioritert gjennomgang kuponger hvis naxitamab og omburtamab er godkjent.

Selskaper vanligvis selge eller bruke de som bilag etter at du har mottatt dem fra FDA. Men Y-mAbs ser på om det kan tjene penger på dem før da, for eksempel gjennom en avtale med et pensjonsfond.

“Vi vil definitivt vurderer muligheten som et potensial til å ha ikke-utvannet kontantstrøm,” Y-mAbs KONSERNSJEF Claus Møller sa.