Hoe nematode wormen zouden kunnen inspireren voor een veiliger gebruik van opioïden

0
26

Pijnstillende opiaten onder vuur de laatste tijd vanwege hun verslavende eigenschappen en mogelijkheden voor misbruik. Wetenschappers van het Scripps Research Institute ging op zoek naar aanwijzingen te verminderen opioïden’ toxische effecten, en, daarbij, gebouwd, een onderzoeks-platform op basis van de nematoden. Dat onderzoek leidde tot een zeldzame receptor zeggen ze misschien op een dag maken gebruik van opioïden veiliger.

De nematode dat het Scripps Research team gebruikt wordt genoemd Caenorhabditis elegans. Deze bodem wormen hebben een opioidlike systeem dat bepaalt het voeden van gedrag en reacties aan schadelijke prikkels. Met behulp van de wormen, de wetenschappers geïdentificeerd GPR139 als een remmer van opioïd-geïnduceerde signaaltransductie. De receptor—die behoort tot de grote G-eiwit-gekoppelde receptor (GPCR) familie maakt de wormen minder gevoelig zijn voor bijwerkingen van opioïden, ze gerapporteerd in een studie gepubliceerd in Science.

Opioïden zoals morfine en fentanyl doel de mu-opioïde receptoren (MORs) te bereiken pijn management. Het bestuderen van het gedrag van de receptoren, de Scripps onderzoekers genetisch gemodificeerde C. elegans dus het zou express zoogdieren MOR in het zenuwstelsel.

Ongeveer 900 van de mutaties ze geïnduceerde geproduceerd abnormale gevoeligheid voor zowel morfine en fentanyl. Verdere analyse leidde hen naar een nog te weinig bestudeerd orphan GPCR genoemd FRPR-13. Ze weet de zoogdieren analoge GPR139 omdat het wordt uitgedrukt in het centrale zenuwstelsel in plaats van in de “periferie”, zeiden ze in de studie.

Blijkt, GPR139 kan uitoefenen remmende effecten op de MOR signalering. Het verwijderen van GPR139 in muizen verbeterde het vermogen van de morfine af te remmen neuronale afvuren door het verminderen van de niveaus van het MOR, de wetenschappers vastgesteld. Dat vertaalde zich in een aanzienlijke toename van het pijnstillend effect in de GPR139 knock-out dieren.

Wat meer is, wanneer een chronische morfine de levering was afgesneden, de muizen die GPR139 was er minder ontwenningsverschijnselen dan hun normale tegenhangers. Het team schreef het verschil aan de veranderingen in de vuren tarief van neuronen in een deel van de hersenen genaamd locus coeruleus, die betrokken is bij opioïden herroeping, terugbetalen. Verschrikkelijke ontwenningsverschijnselen zoals misselijkheid, verlangens en angst komen vaak voor bij mensen als ze stoppen met opioïden—een belangrijke barrière voor de patiënten op zoek naar het overwinnen van een verslaving.

GERELATEERD: Allergan mislukte depressie drug toont belofte in moeten ontwenningsverschijnselen

Nu dat overmatig gebruik van opioïden is geïdentificeerd als een openbare gezondheid crisis in de verenigde staten, wetenschappers zijn op zoek naar nieuwe manieren om te vechten afhankelijkheid, terwijl tegelijkertijd het behoud van de drugs’ pijn-het doden van effecten. Onderzoekers aan de Duke University en de Villanova University onlangs gevonden dat Allergan mislukte antidepressivum rapastinel kan helpen bij het beheren van de onthoudingsverschijnselen, bijvoorbeeld. En onderzoekers van het Walter Reed Army Institute of Research en de Nationale Instituten van Gezondheid die de ontwikkeling van een heroïne-vaccin hebben gemeld dat de drug kan produceren antilichamen blokkeren van heroïne uit te oefenen euforische effecten in de hersenen.

Het Scripps onderzoekers hopen dat hun ontdekking zal de aanzet geven tot nieuwe ideeën voor het verhogen van opioïden veiligheid. “Onze resultaten suggereren dat GPR139 zou kunnen worden benut farmacologisch voor het verhogen van de veiligheid en de werkzaamheid van opioïden farmacotherapie,” de auteurs zeggen in de studie.