Hvordan nematode ormer kunne inspirere tryggere bruk av opioider

0
27

Smertestillende opioider har kommet under ild i det siste på grunn av sin vanedannende egenskaper og potensial for misbruk. Forskere ved Scripps Research Institute gikk på jakt etter ledetråder for å redusere opioider ” toksiske effekter, og, i så å gjøre, bygget en plattform for forskning, basert på nematoder. At forskning ledet dem til en sjelden reseptor de sier kanskje en dag gjøre bruk av opioider tryggere.

Den nematode som the Scripps Research team som brukes kalles Caenorhabditis elegans. Disse jord ormer har en opioidlike system som styrer fôring atferd og reaksjoner på skadelige stimuli. Ved hjelp av ormer, forskere identifisert GPR139 som en hemmer av opioid-indusert signal. Reseptor—som tilhører den store G-protein-koblede reseptor (GPCR) familie—gjør ormer mindre følsom for opioid bivirkninger, de er rapportert i en studie publisert i Science.

Opioider som morfin og fentanyl mål mu-opioid reseptorer (MORs) for å få smertebehandling. Å studere virkemåten til reseptorer, Scripps forskere genmodifiserte C. elegans, så det ville express mammalske MOR i sin nervesystemet.

Ca 900 av mutasjoner de indusert produsert abnorm følsomhet for både morfin og fentanyl. Videre analyse førte dem til et lite studert foreldreløse GPCR kalt FRPR-13. De zeroed i på pattedyr analog GPR139 fordi det er uttrykt i det sentrale nervesystemet snarere enn i “periferien” sa de i studien.

Slår ut, GPR139 kan utøve hemmende effekt på MOR signalering. Ta GPR139 i mus forbedret evne til morfin for å hemme neuronal skyte ved å redusere nivåene av MOR, forskere observert. Som oversatt til en betydelig økt analgetisk effekt i GPR139 knockout dyr.

Hva mer er, når en kronisk morfin tilførsel ble kuttet av, mus mangler GPR139 hadde færre uttak symptomer enn deres vanlige kolleger. Teamet tilskrives forskjellen til endringer i skyte pris av nevroner i en del av hjernen som kalles locus coeruleus, som er involvert i opioidavvenning. Uutholdelige uttak symptomer som kvalme, cravings og angst forekommer ofte i folk når de slutter å ta opioider—en betydelig barriere for pasienter som ønsker å overvinne avhengighet.

RELATERT: Allergan mislyktes depresjon narkotika viser løftet i opioidavvenning

Nå som opioid overforbruk har blitt identifisert som en offentlig helse-krisen i USA, har forskere er på utkikk etter nye måter å kjempe for avhengighet, mens på samme tid bevare narkotika’ smertestillende effekter. Forskere ved Duke University og Villanova University nylig fant at Allergan mislyktes antidepressant rapastinel kan bidra til å forvalte tilbaketrekning symptomer, for eksempel. Og forskere fra Walter Reed Army Institute of Research og the National Institutes of Health, som er å utvikle en heroin-vaksine har rapportert at stoffet kan produsere antistoffer som blokkerer heroin fra å utøve euforiske effekter i hjernen.

The Scripps forskere håper deres funn vil stimulere til nye ideer for å øke antallet sikkerhet. “Våre resultater tyder på at GPR139 kan potensielt utnyttes farmakologisk for å øke sikkerhet og effekt av opioider farmakoterapi,” forfatterne sa i studien.