Y-mAbs ramper upp huvudet räkna i post-IPO hyra spree

0
24

Y-mAbs Therapeutics har snabbt expanderat sin chef räkna med 65%. Efter BÖRSINTRODUKTIONEN hyra spree kommer som Y-mAbs huvuden mot FDA anmälningar av två läkemedel mot cancer senare i år.

Danmark är Y-mAbs börsnoterades förra året med 29 heltidsanställda. Idag, som drivs av $96 miljoner euro (86 miljoner euro) det som tas upp i IPO, Y-mAbs har nästan 50, vilket betyder att den har ökat med 65 procent på mindre än ett år.

Tillväxten kommer som Y-mAbs tävlingar för att få två-tillgångar till FDA. Y-mAbs hoppas kunna starta en rullande ansökan om FDA-godkännande av anti-GD2 3F8 monoklonal antikropp naxitamab i återfall/refraktär hög risk neuroblastom i November. En ansökan om godkännande av radioimmunotherapy omburtamab i centrala nervsystemet/leptomeningeal metastaser är på grund av att få igång den följande månaden.

Y-mAbs bekräftade sitt åtagande att börja rulla bidrag till både narkotika i slutet av året på dess andra kvartalet konferenssamtal. Det engagemang som speglar det faktum att Y-mAbs hade avslutat inskrivna patienter i sin 18-föremål avgörande omburtamab rättegång i slutet av juni. Den avgörande naxitamab rättegången hade inskrivna mer än 80% av målgruppen som av samma cutoff, sätta det inför antal ämnen Y-mAbs planer på att inkludera i BLA.

Insatser till stöd för de två program som läggs till kostnader i kvartalet. Y-mAbs skrivit $1,4 miljoner öka i personalrelaterade kostnader och en $2,1 miljoner uppgång i utgifterna för forskning och utveckling, till stor del på grund av en ökning i utgifterna för tillverkning av naxitamab och omburtamab.

Efter utlägg, Y-mAbs avslutade kvartalet med $120 miljoner kronor i likvida medel. Talar för att investerare på en andra kvartalet konferenssamtal, Y-mAbs ordförande Thomas Gad sade företaget är “mycket nöjd” med sin finansiella ställning, delvis för att det står att säkra värdefulla prioriterad granskning kuponger om naxitamab och omburtamab är godkända.

Företag som vanligtvis sälja eller använda dessa kuponger efter att ha fått dem från FDA. Men Y-mAbs undersöker om det kan tjäna pengar på dem innan dess, till exempel genom en affär med en pensionsstiftelse.

“Vi är definitivt med tanke på den möjlighet som kan få icke-efter utspädning kontant,” Y-mAbs VD, Claus Möller sade.