Ayala Pharma nabs AbbVie cancer exec Gordon gemensamma organisationen av marknaden

0
33

Ayala Läkemedel har anställt AbbVie är tidigare vice vd för onkologi Gary Gordon, M. D., Ph D., som ny chief medical officer.

Cancer biotech kommer att ge Gordon i vik bara några månader efter sin $30 miljoner B-runda som leds av Schweiziska kraftpaket Novartis.

Ayala är för närvarande arbetar med att midphase utvecklingen av pan-Notch-hämmare AL101 i adenoid cystisk carcinom (ACC).

Israel-baserade start har avancerat snabbt sedan början liv med två tidigare Bristol-Myers Squibb läkemedel mot cancer slutet av 2017. Följande år, Ayala upp en $17 miljoner A-runda, startade en fas 2-studie av AL101 i ACC och beviljas Novartis en option på rättigheterna till en andra tillgångar i multipelt myelom.

Denna serie B gav det möjlighet att starta en fas 2-studie av AL102 i triple-negativ bröstcancer (TNBC).

RELATERAT: ASCO: Ayala ex-BMS läkemedel visar löfte i triple-negativ bröstcancer

Ayala affär med Novartis omfattar även de rättigheter som för gamma-sekretas hämmare AL102 i multipelt myelom, lämnar biotech fria att utveckla läkemedel inom andra indikationer, till att börja med TNBC. Biotech hoppas kunna starta TNBC rättegång vid slutet av året.

Gordon kommer nu att ta en central roll i denna utveckling.

Efter att ha lämnat den sista April, Gordon tillbringade 13 år på AbbVie/Abbott som VP of oncology, som arbetar på sin cancer pipeline.

“Vi är glada att välkomna Dr Gordon till Ayala executive team som han ger en djup förståelse av cancer klinisk prövning utförande, tillsammans med en stark kompetens inom läkemedelsutveckling, säger Roni Mamluk, Ph D., VD på Ayala. “Dr. Gordon rikedom av kunskap och ledarskap kommer att vara avgörande när vi arbetar för att ytterligare utveckla vår pipeline.”

Gordon läggas till: “Med en spännande pipeline och starka vetenskapliga grunden på plats, jag tror att Ayala är gamma-sekretas-hämmare, AL101 och AL102, har potential att erbjuda patienter med genetiskt definierade cancerformer nya behandlingsalternativ som de så desperat behöver. Jag ser fram emot att arbeta med de bredare team på Ayala som vi arbetar för att vidareutveckla dessa nya program.”