BioNTech bestanden voor IPO na belegger reneges op $88M belofte

0
35

BioNTech heeft ingediend om te verhogen van $100 miljoen (€90 miljoen) in een Nasdaq IPO. Het voorstel, dat komt kort na een $325 miljoen-serie B, zou BioNTech tot het uitvoeren van klinische proeven van drie mRNA activa, terwijl de financiering van haar aandeel in de samenwerking met Genentech, Sanofi en Genmab.

Duitsland BioNTech begon het leven gericht op het mRNA, om het in soortgelijke grondgebied Moderna, maar heeft zich vertakt in de afgelopen jaren, het bouwen van een pijplijn van de activa die meerdere modaliteiten waaronder cel therapieën en antilichamen. Langs de weg, BioNTech verhoogd heeft enorme sommen geld in eigen rondes, waarvan sommige van een groeiende lijst van Big Pharma partners, waaronder Eli Lilly, Pfizer en Sanofi.

Nu, BioNTech wil toevoegen publieke investeerders. Door het IPO, BioNTech plannen om geld toe te voegen aan de financiering van de ontwikkeling van drie volledig eigendom off-the-shelf gedeelde antigeen immunotherapies die al in de kliniek in geavanceerde melanoom, het hoofd-en halskanker en triple-negatieve borstkanker.

BioNTech is ook op zoek naar de IPO te helpen bij de financiering van een aantal van haar samenwerkingen en krijgen meer activa in de kliniek. De in een vroeg stadium van de activa naar verwachting zullen profiteren van de financiering zijn onder meer de kandidaten op basis van BioNTech het onderzoek naar AUTO-Ts, T-cel-receptoren en mRNA gecodeerde antilichamen en cytokines.

De breedte van de R&D-strategie weerspiegelt het feit dat de verwachte $100 miljoen IPO trek zal maken een fractie van BioNTech de totale koopkracht.

BioNTech is nog een om te zeggen hoeveel aandelen kan verkopen en tegen welke prijs. Maar de streepjes in totaal IPO afstand van $100 miljoen is ver onder de $800 miljoen BioNTech was naar verluidt gericht op het verhogen van eerder dit jaar. Sindsdien BioNTech heeft gebracht een eigen ronde, trekken in $325 miljoen-serie B toe te voegen aan de $270 miljoen serie A vorig jaar samenstelden.

Die megarounds links BioNTech met € 533 miljoen op de bank. Het cijfer zou hoger zijn nog maar een bijna 90 miljoen dollar investering van een in Hongkong gevestigde backer is “voor onbepaalde tijd uitgesteld.”

“BioNTech management is van mening dat de betaling is vertraagd ten dele door de aanhoudende geopolitieke storingen in Hong Kong en de lopende trade geschil tussen de VS en China,” het bedrijf schreef in haar IPO indienen. BioNTech verwacht om het geld te ontvangen in de laatste maand.

Als de belegger nog steeds niet is betaald op het moment van de beursgang, BioNTech plannen terug te vorderen van de aandelen. BioNTech zei dat scenario zou kunnen dwingen “om extra fondsen eerder dan [het] zou hebben verwacht.”