BioNTech filer for IPO etter investor reneges på $88M lover

0
29

BioNTech har arkivert for å høyne med $100 millioner (€90 millioner) i en Nasdaq IPO. Forslaget, som kommer like etter en $325 millioner serie B, ville sette BioNTech opp til å kjøre kliniske studier av tre mRNA eiendeler mens finansiere sin andel av samarbeid med Genentech, Sanofi og Genmab.

Tyskland er BioNTech begynte livet fokusert på mRNA, sette det i lignende territoriet til Moderna, men har forgrenet seg i de siste årene, og bygge en rørledning av eiendeler som strekker seg over flere modaliteter, inkludert celle terapi og antistoffer. Langs veien, BioNTech har hevet store summer i egen runder, noe av det fra en voksende liste av Big Pharma partnere, inkludert Eli Lilly, Pfizer og Sanofi.

Nå, BioNTech ønsker å legge til offentlige investorer. Gjennom BØRSNOTERINGEN, BioNTech planer om å legge penger til å finansiere utvikling av tre heleide off-the-sokkel felles antigen immunotherapies som allerede er i klinikken i avansert melanom, hode og nakke kreft og trippel-negativ brystkreft.

BioNTech er også ute etter å IPO til å finansiere noen av sine samarbeidsrelasjoner og få flere midler til klinikken. Tidlig stadium eiendeler som forventes å dra nytte av finansieringen omfatter kandidater basert på BioNTech forskning i BIL-Ts, T-celle reseptorer og mRNA-kodet antistoffer, cytokiner.

Bredden i fou-strategien gjenspeiler det faktum at den forventede $100 millioner IPO hale vil gjøre opp en brøkdel av BioNTech samlede kjøpekraft.

BioNTech er ennå for å si hvor mange aksjer den vil selge og til hvilken pris. Men penciled totalt IPO hale av 100 millioner dollar er langt under $800 millioner BioNTech var angivelig sikte på å øke tidligere i år. Siden da, BioNTech har reist en annen privat runde, trekke i en $325 millioner serie B for å legge til $270 millioner serie A sette sammen det siste året.

De megarounds venstre BioNTech med $533 millioner kroner i banken. Figuren ville være enda høyere, men en nesten $90 millioner investering fra en Hong Kong-basert backer har vært “forsinket på ubestemt tid.”

“BioNTech ledelsen mener betalingen kan ha blitt forsinket i en del på grunn av pågående geopolitiske forstyrrelser i Hong Kong og den pågående handel tvist mellom USA og Kina,” selskapet skrev i sin IPO innlevering. BioNTech forventet å motta pengene siste måned.

Hvis investor ikke har betalt opp ved tidspunktet for den offentlige tilbud, BioNTech planer om å kreve tilbakelevering av aksjer. BioNTech sa at scenario kunne tvinge det “for å skaffe mer penger raskere enn [det] ville ha forventet.”