Het aftasten van nieuwe doelwitten voor de behandeling van de meest dodelijke vorm van kanker aan de alvleesklier

0
28

Pancreas ductaal adenocarcinoom (PDAC) is de meest voorkomende vorm van kanker aan de alvleesklier en ook een van de moeilijkste vormen van kanker te behandelen, omdat de tumoren zich ontwikkelen tot het ontwijken van chemotherapie, en vaak zijn ze zich zeer snel verspreid over het lichaam.

Twee nieuwe studies rapporteren van de voortgang in de voortdurende inspanning om het vinden van nieuwe doelen voor de behandeling van de PDAC. Men zoekt te verstoren de stofwisseling van de cellen van kanker, terwijl de andere blokken een belangrijke eiwit dat PDAC cellen nodig hebben om te groeien.

Maandag, Tyme Technologieën gepresenteerde gegevens van een kleine fase 2 studie van de lead kandidaat-geneesmiddel, SM-88 (racemetyrosine), die is ontworpen om kankercellen te doden door het bloot te stellen aan oxidatieve stress. Tijdens de studie, de onderzoekers bijgehouden 80% van de daling in de circulerende tumorcellen en de waargenomen correlatie tussen die daling en algehele overleving. De mediane totale overleving tussen de 38 patiënten die werden geëvalueerd werd zes maanden.

De resultaten gevraagd Tyme om aan te kondigen dat zal het lanceren van een belangrijke fase 3 trial van SM-88 van dit kwartaal. Het bedrijf besprak de resultaten van de fase 2 proces bij de American Association for Cancer Research (AACR) Speciale Conferentie over alvleesklierkanker in Boston.

De behandeling van pancreas kanker door het verstoren van metabole routes is een populair idee. Frankrijk Erytech Pharma werd goedgekeurd door de FDA in juni tot de start van een fase 3 trial van de drug, eryaspase, in de pancreas kanker. Eryaspase is ontworpen om te breken asparagine, een aminozuur dat fungeert als een voedingsstof voor cellen van kanker.

Een ander aminozuur, glutamine, kan ook een concrete doelstelling in de pancreas kanker, wetenschappers van Sanford Burnham Prebys (SBP) Medische Discovery Institute stelde eerder deze zomer. Ze geanalyseerd cellijnen van patiënten met PDAC en ontdekt afbreken van de kanker cellen van glutamine maakte ze meer gevoelig voor sommige geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van alvleesklierkanker.

Metabolisme-gerichte medicijnen worden ook onderzocht in andere vormen van kanker. Tyme is in kaart gebracht reacties op SM-88 15 tumor soorten, waaronder borst-en prostaatkanker, aldus het bedrijf.

GERELATEERD: de Behandeling van alvleesklierkanker door honger tumor cellen

Afgelopen week is een team aan het MD Anderson Cancer Center gerapporteerd over de voortgang in hun inspanningen om het dwarsbomen van de groei van kanker aan de alvleesklier via een ander mechanisme: de honger van de cellen van de eiwitdegradatie specifieke protease 21 (UPS21). Het gen dat maakt het eiwit wordt vaak versterkt in de PDAC, zij gemeld in het tijdschrift Genes & Development.

“Deze overexpressie gecorreleerd met kanker progressie in de PDAC van monsters van patiënten, reed maligne transformatie van de menselijke alvleesklier cellen, en bevorderd muis groei van de tumor,” zei Ronald DePinho, M. D., professor van kanker biologie aan het MD Anderson, in een verklaring.

Het MD Anderson onderzoekers uitgeput UPS21 in muis-modellen van kanker aan de alvleesklier en de waargenomen verminderde groei van de tumor. Zij stelden dat UPS21 stabiliseert een transcriptie factor die op zijn beurt bevordert de “stemness” van de cellen van kanker, of de mogelijkheid zich voordoet.

Een aantal biotech bedrijven zijn het onderzoeken van het potentieel van zich te richten op de stabiliteit van kanker-het besturen van eiwitten, waaronder Cedille Therapeutics en Nutrix, die vormden een $45 miljoen voor onderzoek pact met Gilead Sciences in juni.

Voor het valideren van UPS21 als doel, het MD Anderson team te rade bij een “atlas” van de genetische afwijkingen die zijn gevonden om te rijden PDAC. DePinho is van mening dat door het verder aftasten van deze genen, zijn team vinden van nieuwe therapeutische strategieën voor de behandeling van alvleesklierkanker.