Sondera nya mål för behandling av de mest dödliga formen av cancer i bukspottskörteln

0
31

Pankreas duktal adenocarcinom (BC) är den vanligaste formen av cancer i bukspottskörteln och också en av de svåraste cancer att behandla, eftersom tumörer utvecklas för att undgå kemoterapi, och de sprids ofta snabbt i hela kroppen.

Två nya studier rapporterar om framsteg i de pågående arbete med att hitta nya mål för behandling av BC. Ett syfte är att störa metabolismen av cancerceller, medan den andra block, ett viktigt protein som UTSÖNDRAR celler behöver för att växa.

Måndag, Tyme Tekniker som presenteras data från en liten fas 2-studie av sin läkemedelskandidat, SM-88 (racemetyrosine), som syftar till att döda cancercellerna genom att utsätta dem för oxidativ stress. Under studien, utredare spårade en 80-procentig nedgång i cirkulerande tumör-celler och observerade ett samband mellan denna nedgång och den totala överlevnaden. Den median total överlevnad bland de 38 patienter som utvärderades var sex månader.

Resultaten gjorde att Tyme att meddela att man kommer att lansera en registreringsgrundande fas 3-studien av SM-88 detta kvartal. Företaget diskuteras resultaten av fas 2-studien vid American Association for Cancer Research (AACR) Särskild Konferens om cancer i bukspottskörteln i Boston.

Behandling av pankreascancer genom att störa metabolismen är en populär idé. Frankrike är Erytech Pharma godkändes av FDA i juni för att starta en fas 3-studien av sin drog, eryaspase, i cancer i bukspottskörteln. Eryaspase är utformade för att bryta ner asparagin, en aminosyra som fungerar som näringsämne för cancer celler.

En annan aminosyra, glutamin, kan också vara ett konkret mål i cancer i bukspottskörteln, forskare vid Sanford-Burnham Prebys (SBP) Medical Discovery Institute föreslog tidigare i sommar. De analyserade cellinjer från patienter med BC och upptäckte bryter cancer celler av glutamin gjort dem mer känsliga för vissa läkemedel som används för att behandla cancer i bukspottskörteln.

Metabolism-riktade läkemedel har också undersökts i andra typer av cancer. Tyme har kartlagt svar till SM-88 15 tumörtyper, bland annat bröst-och prostatacancer, sade företaget.

RELATERAT: att Behandla cancer genom att svälta tumörceller

Förra veckan, en grupp vid MD Anderson Cancer Center rapporterade framsteg i sina ansträngningar att hindra tillväxten av cancer i bukspottskörteln via en annan mekanism: svältande cellerna av ubiquitin specifikt proteas 21 (UPS21). Den gen som gör protein är ofta förstärks i BC, de som redovisas i tidskriften genes & Development.

“Detta överuttryck korrelerad med cancer progression i PDAC patientprover, körde malign omvandling av den mänskliga bukspottkörteln celler, och främjas musen tumör tillväxt,” säger Ronald DePinho, M. D., professor i cancer biologi vid MD Anderson, i ett uttalande.

MD Anderson forskare utarmat UPS21 i musmodeller av cancer i bukspottskörteln och observerat nedsatt tumör tillväxt. De föreslog att UPS21 stabiliserar en transkriptionsfaktor som i sin tur främjar “stemness” av cancerceller, eller deras förmåga att föröka sig.

Flera biotech-företag är att utreda möjligheterna för att rikta stabiliteten i cancer-körning proteiner, inklusive Cedilj Therapeutics och Nutrix, som bildade en $45 miljoner för forskning pakt med Gilead Sciences i juni.

För att validera UPS21 som ett mål, MD Anderson teamet hört en “atlas” av genetiska avvikelser som har konstaterats att köra BC. DePinho anser att genom ytterligare sondering av dessa gener hans team kommer att hitta nya terapeutiska strategier för behandling av cancer i bukspottskörteln.