BioNTech filer för IPO efter investerare får frångå $88M löfte

0
30

BioNTech har lämnats in för att samla in 100 miljoner usd (90 miljoner euro) i en Nasdaq IPO. Förslaget, som kommer kort efter en $325 miljoner av serie B, skulle ställa BioNTech upp för att köra kliniska prövningar av tre mRNA tillgångar och samtidigt finansiera sin andel av samarbete med Genentech, Sanofi och Genmab.

Tysklands BioNTech började livet fokuserade på mRNA, sätta den i liknande territorium till Moderna, men har förgrenat sig i de senaste åren, att bygga en portfölj av tillgångar som spänner över flera metoder inklusive cellterapi och antikroppar. Längs vägen, BioNTech har tagit upp stora summor pengar i privata omgångar, en del av det från en växande lista av “Big Pharma”, partners, bland annat Eli Lilly, Pfizer och Sanofi.

Nu, BioNTech vill lägga till offentliga investerare. Genom BÖRSINTRODUKTIONEN, BioNTech planer på att lägga till pengar för att finansiera utvecklingen av tre helägda off-the-shelf delade antigen immunterapi som redan är på kliniken i avancerat melanom, cancer i huvud och hals och trippel-negativ bröstcancer.

BioNTech är också ute efter att BÖRSINTRODUKTIONEN att hjälpa till att finansiera en del av dess samarbeten och få mer tillgångar i kliniken. Tidigt stadium tillgångar som förväntas dra nytta av de medel inkluderar kandidater baserat på BioNTech forskning i BIL-Ts, T-cellernas receptorer och mRNA-kodade antikroppar och cytokiner.

Bredden av fou-strategin återspeglar det faktum att den förväntade $100 miljoner IPO drag kommer att göra upp en bråkdel av BioNTech totala köpkraft.

BioNTech är ännu inte säga hur många aktier att det kommer att sälja och till vilket pris. Men penslade totalt IPO drag av $100 miljoner kronor ligger långt under $800 miljoner BioNTech var enligt uppgift syftar till att höja tidigare i år. Sedan dess BioNTech har tagit upp en annan privat rund, dra i en $325 miljoner av serie B för att lägga till $270 miljoner av serie A det tillsammans förra året.

De megarounds vänster BioNTech med $533 miljoner kronor i banken. Den siffran skulle vara högre men fortfarande en nästan $90 miljoner investeringar från ett Hong Kong-baserat backer har varit “på obestämd tid försenad.”

“BioNTech är det ledningens uppfattning att betalning har försenats på grund av pågående geopolitiska störningar i Hong Kong och den pågående tvister mellan USA och Kina,” bolaget skrev i sin IPO-ansökan. BioNTech förväntade sig att få pengarna att räcka månaden.

Om investeraren har fortfarande inte betalats in av tiden för erbjudandet till allmänheten BioNTech planer på att kräva tillbaka av aktier. BioNTech sade att detta scenario skulle kunna tvinga det “för att skaffa ytterligare medel tidigare än [det] skulle ha väntat.”