GSK koopt de buikholte opstarten Sitari 6 jaar na de oprichting van het met Avalon

0
32

GlaxoSmithKline heeft toegeslagen een deal te kopen Sitari Pharmaceuticals, het eerste bedrijf gemaakt door de samenwerking met Avalon Ventures.

Sitari, een preklinische fase biotech, is de ontwikkeling van remmers van de TG2 enzym als behandelingen voor de auto-immuun stoornissen in de spijsvertering de ziekte van de buikholte.

GSK en Avalon samen kwamen om gevonden Sitari in 2013. Sitari verhoogd van $10 miljoen serie A ronde in hetzelfde jaar en werkte vervolgens in Avalon COI Pharmaceuticals incubator ontwikkelen de intellectuele eigendom in licentie van de Stanford University ‘ s Chaitan Kholsa. Na te hebben vastgesteld een preklinische programma, Sitari heeft nu gegenereerd genoeg bewijs te overtuigen van GSK te verwerven voor haar activiteiten.

De overname, waarvan de waarde blijft stil, zal GSK eigendom van Sitari en alle bijbehorende intellectuele eigendomsrechten, het instellen van de Big Pharma-up werk om een TG2-remmer in klinische ontwikkeling.

Sitari en GSK ‘ s belang in TG2 is onderbouwd dat de enzymatische activiteit van het eiwit activeert de inflammatoire cascade die stations en bepaalt de ziekte. Die cascade is achter de maag-darmstelsel schade en verminderde opname van voedingsstoffen, die voorkomt dat coeliakie patiënten van het eten van voedsel dat gluten bevat, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst.

Door het remmen van TG2, Sitari denkt het te kunnen bellen vaststelling van de auto-immune reactie geïnitieerd door het eiwit, waardoor het vrijmaken van coeliakie patiënten uit sommige van de beperkingen en complicaties in verband met hun aandoening.

Dat idee is door de andere groepen. Vorig jaar, Dr. Falk Pharma en Zedira begon een fase 2a proef van TG2-remmer ZED1227. In een muis model, ZED1227 verminderde gastro-intestinale TG2 naar een normaal niveau.

De overname van Sitari beweegt GSK in concurrentie met deze bedrijven en andere biotechbedrijven, die komen in de buikholte van de ziekte vanuit verschillende invalshoeken. Meer in het algemeen, de acquisitie betekent een overwinning voor het model GSK en Avalon opgericht, zelfs als het lijkt te zijn de enige biotech de Big Pharma koopt door middel van de samenwerking.

“GSK en Avalon hebben een pionier was van een unieke biotech financiering model bedoeld voor het identificeren van nieuwe doelen van de top-tier academische laboratoria en vertalen baanbrekende ontdekkingen in een veelbelovende klinische kandidaten,” GSK Senior Vice President John Lepore zei in een verklaring.