Penn team gebruikt AUTO-T kanker tech voor de behandeling van hart-en vaatziekten

0
35

De Universiteit van Pennsylvania ‘s Abramson Cancer Center is gecrediteerd met de ontwikkeling van het chimeer antigeen receptor van de T-cel (AUTO-T) behandeling van kanker, dat uiteindelijk werd Novartis’ Kymriah, een gepersonaliseerde cel-gebaseerde therapie voor sommige bloedkanker die werd goedgekeurd door de FDA in 2017. Nu, onderzoekers van Penn Geneeskunde zijn de aanpassing van de technologie aan hart-en vaatziekten.

De Penn team gericht cardiale fibrosis, een soort van litteken dat is gebruikelijk in hart-en vaatziekten en dat belemmert de goede werking van het hart. Ze genetisch gemodificeerde T-cellen te verwijderen van de fibroblasten die de oorzaak zijn van de staat en toonde de therapie zou kunnen verminderen cardiale littekens in muis-modellen van hart-en vaatziekten. Zij publiceerden het onderzoek in het tijdschrift Nature.

Om voor het programmeren van de T-cellen herkennen en de aanval van de problematische fibroblasten, de onderzoekers voor het eerst had te identificeren die een specifiek eiwit geassocieerd met de littekens proces. Zodat ze geanalyseerd gen-expressie patronen in patiënten met hart-en vaatziekten. Dat hielp ze ontdekken hun doel: fibroblast activeren eiwit (FAP), die zit op het celoppervlak.

Nadat ze ontworpen AUTO-T-cellen te richten FAP, ze overgedragen ze in de muizen, eerst op een week en dan op twee. Na een maand, de muizen toonde een vermindering van cardiale fibrose en verbeteringen in het hart werking, de onderzoekers gemeld.

“Overmatig cardiale fibrosis is een belangrijke factor in de vooruitgang van de verschillende vormen van hart-en vaatziekten en hartfalen. Echter, klinische interventies en therapieën die gericht zijn fibrosis beperkt blijven,” het Penn team schreef in de studie. “Deze resultaten leveren bewijs-van-principe voor de ontwikkeling van immunotherapeutic geneesmiddelen voor de behandeling van hart-en vaatziekten.”

GERELATEERD: Bevriezing van uw T-cellen vandaag voor potentiële AUTO-T therapieën morgen

Hart-en vaatziekten blijven de belangrijkste doodsoorzaak in zowel mannen en vrouwen, goed voor één op de vier sterfgevallen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Therapieën zijn vooral gericht op verlichting van de symptomen en grotendeels ineffectief bij het omkeren van schade aan het hart, dat is de reden waarom cardiale onderzoekers zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe regeneratieve strategieën.

Verschillende groepen zijn het onderzoek naar de mogelijkheden van stamcellen om de reparatie van schade aan het hart. Afgelopen maand bijvoorbeeld, wetenschappers aan de Universiteit van Washington en op de Universiteit van Cambridge meldde een combinatie van de hartspier cellen en epicardial cellen—beide afkomstig van menselijke stamcellen—hersteld de beschadigde hartspier en de bloedvaten in de rat-modellen.

Sommige bedrijven streven gen-gebaseerde strategieën voor de bestrijding van hart-en vaatziekten. Renovacor onlangs verhoogd $11 miljoen om therapieën te ontwikkelen gericht op de mutaties in verband met een gedilateerde cardiomyopathie. Novartis’ venture groep geleid dat de financiering rond is. En Verve Therapeutics haalde $58,5 miljoen voor het onderzoeken van het potentieel van het gebruik van gen bewerken voor het verlagen van het risico van coronaire hartziekte.

De volgende stap voor het Penn team is voor het uitvoeren van aanvullende onderzoeken om te bepalen of FAP is de ideale doelwit voor de AUTO-T therapieën in hart-en vaatziekten. De onderzoekers zijn ook overwegen het toevoegen van een “kill switch” aan de AUTO-T behandeling die zij ontwikkeld hebben om bijwerkingen te minimaliseren, schreven ze in de studie.

Maar ze zijn ervan overtuigd dat de resultaten van deze studie met muizen laten zien de mogelijkheden van het toepassen van immunotherapie voor cardiologie. “Hier kunnen we stellen dat de ‘immunorevolution’ kan zich uitstrekken tot buiten de oncologie te beïnvloeden één van de meest voorkomende vormen van menselijke morbiditeit en sterfte, hart-en vaatziekten,” schreven ze.