Penn team repurposes BIL-T-cancer tech för att behandla hjärtsjukdomar

0
38

University of Pennsylvania ‘ s Abramson Cancer Center är krediteras med att utveckla den chimära antigen receptor T-cell (BIL-T) cancer som till slut blev till Novartis Kymriah, en personlig cell-baserad terapi för lite blod cancer som godkändes av FDA i och med 2017. Nu har forskare vid Penn Medicin är att anpassa tekniken till hjärtsjukdom.

Penn laget riktade kardiell fibros, en typ av ärr som är vanligt i hjärtsjukdom och som hindrar en väl fungerande hjärta. De genetiskt modifierade T-celler att ta bort fibroblaster, som orsakar sjukdomen och visade terapi kan minska hjärt ärrbildning i musmodeller av hjärtsjukdom. De publicerade forskning i tidskriften Nature.

För att programmet för T-cellerna att känna igen och attackera de problematiska fibroblaster, forskarna hade först identifiera ett specifikt protein i samband med ärrbildning processen. Så de analyserade genexpressionsmönster hos patienter med hjärtsjukdom. Som hjälpt dem att avslöja sina mål: fibroblast aktivering protein (FAP), som sitter på cellens yta.

Efter de konstruerade BIL-T-celler för att rikta FAP, överförs de dem i möss, första på en vecka och sedan till två. Efter en månad, möss visade en minskning i hjärt-fibros och förbättringar i hjärtat fungerar, rapporterar forskarna.

“Överdriven kardiell fibros är en viktig faktor i utvecklingen av olika former av hjärtsjukdom och hjärtsvikt. Dock kliniska insatser och behandlingar som mål fibros är fortfarande begränsade,” Penn team skrev i studien. “Dessa resultat ger proof-of-principle för utveckling av immunterapi läkemedel för behandling av hjärt-och kärlsjukdomar.”

RELATERAT: Frysning din T-celler i dag för potentiella BIL-T behandlingar i morgon

Hjärta-kärlsjukdomar fortfarande den vanligaste dödsorsaken hos både män och kvinnor, som står för en fjärdedel av alla dödsfall, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Behandlingar är främst inriktad på symtomlindring och i stort sett verkningslösa vid backning skador på hjärtat, vilket är anledningen till att hjärt-forskare är inriktad på att utveckla nya regenerativ strategier.

Flera grupper är att undersöka potentialen av stamceller för att reparera skador på hjärtat. Förra månaden, till exempel, forskare vid University of Washington, University of Cambridge, rapporterade en kombination av hjärtmuskelceller och epicardial celler—både som härrör från mänskliga stamceller—återställs skadade hjärtmuskeln och blodkärl i råtta modeller.

Vissa företag bedriver gen-baserade strategier för att bekämpa hjärt-och kärlsjukdomar. Renovacor nyligen höjde $11 miljoner för att utveckla terapier riktade mot mutationer relaterade till dilaterad kardiomyopati. Novartis venture group lett till att finansiering runda. Och Verve Therapeutics släpade i $till 58,5 miljoner för att undersöka möjligheterna av att använda genen redigering till lägre risk för kranskärlssjukdom.

Nästa steg för Penn-laget är att köra ytterligare studier för att avgöra om FAP är det perfekta målet för BIL-T behandlingar i hjärtsjukdom. Forskarna funderar också på att lägga till en “kill switch” till BIL-T-behandling som de utvecklat för att minimera biverkningar, skrev de i studien.

Men de är övertygade om att resultaten från denna mus studie visar potential att tillämpa immunterapi kardiologi. “Här föreslår vi att “immunorevolution’ kan sträcka sig längre än onkologi för att påverka en av de vanligaste formerna av mänskliga sjuklighet och dödlighet i hjärt—sjukdom,” skrev de.