Pfizer anställer ex-FDA, MD Anderson forskare som klinisk onkologi leda

0
27

Pfizer har varit att göra några förändringar av sin cancer exec-team under de senaste åren, och idag är det som gör en annan som Vassiliki Papadimitrakopoulou, M. D., gå med som ny klinisk utveckling av ledare på sin onkologi enhet.

Papadimitrakopoulou, som börjar Sept. 23 och kommer att vara baserad i New York, kommer att Pfizer från University of Texas MD Anderson Cancer Center, där hon var professor i medicin vid institutionen för thorax/i huvud och hals medicinsk onkologi.

Det hon led kliniska och translationella forskningsprojekt huvudsakligen inriktade på att övervinna antibiotikaresistens i avancerad sjukdom. Hon har också nyligen varit medlem av FDA: s Onkologiskt Läkemedel Rådgivande Kommittén.

“Dr. Papadimitrakopoulou har lång erfarenhet från ledande design och implementering av innovativa kliniska utvecklingsprogram inom onkologi, tvärvetenskapliga forskargrupper, och i spetsen för ett samarbete inom och över den globala onkologi samhälle, kommer att vara en enorm tillgång att Pfizers Onkologi utveckling som vi arbetar för att få omvälvande nya terapier för att miljontals människor med cancer,” sade Chris Boshoff, M. D., Ph D., chief development officer på Pfizer Onkologi.

När vi frågade om hennes roll, Pfizer berättade FierceBiotech: “Denna roll är en ledande ställning inom Global Produktutveckling Onkologi ansvarig för att driva strategi, genomförande och framgångsrik leverans av alla kliniska delar av portföljen i alla faser av läkemedelsutveckling.”

Hon kommer att rapportera till Chris Boshoff, Pfizer Onkologi chief development officer av GPD Onkologi.

Här kommer flera månader efter att den AMERIKANSKA Big Pharma anlitade Jeff Settleman att leda hela onkologi R&D-gruppen. Settleman, som gått från Kalikå biovetenskap, kommer att köra alla cancer program från upptäckt till klinisk proof of concept.

Dessa program hade varit övervakas av Robert Abraham sedan 2011, men med Abraham gå i pension i slutet av året, Settleman är inställd på att ta över ansvar och bli chef för Pfizers 800-person onkologi R&D-plats i La Jolla, Kalifornien.

Sedan 2011, Pfizer har vunnit godkännande för 10 nya onkologiska läkemedel och etablerade Ibrance och Xtandi som två av de bäst säljande cancer behandlingar. Men medan försäljningen av dessa läkemedel och andra cancer läkemedel som växer snabbt, immuno-onkologi-boom har i stor utsträckning gått Pfizer, trots sina ansträngningar med Tysklands Merck och deras checkpoint-hämmare Bavencio som har misslyckats med att överglänsa de tycker om Keytruda och Opdivo.

Gruppen i uppdrag att ändra på detta har haft en del churn. Dimitry Nuyten nyligen avgick som Pfizers immuno-onkologi klinisk utveckling leda till att ta upp chief medical officer inlägg på Aduro BioTech. Och onkologi gemensamma organisationen av marknaden Charles Hugh-Jones hoppade av förra året, landar på Allergan.