Pfizer huurt ex-FDA, MD Anderson onderzoeker klinische oncologie leiden

0
31

Pfizer ‘ s zijn het maken van een paar wijzigingen in de kanker exec team de afgelopen jaren, en vandaag is het maken van een andere als Vassiliki Papadimitrakopoulou, M. D., join de nieuwe klinische ontwikkeling leider in de oncologie unit.

Papadimitrakopoulou, die begint in Sept. 23 en zal worden gevestigd in New York, komt aan Pfizer van de Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center, waar ze was een professor of medicine in de afdeling thorax – /hoofd-hals medische oncologie.

Daar leidde ze klinisch en translationeel onderzoek projecten voornamelijk gericht op het overwinnen van resistentie in een gevorderde ziekte. Ze heeft ook onlangs een lid van de FDA ‘ s Oncologische Drugs Advisory Committee.

“Dr. Papadimitrakopoulou’ s uitgebreide ervaring met het leiden van het ontwerp en de implementatie van innovatieve klinische ontwikkelingsprogramma ‘ s in de oncologie, het managen van multidisciplinaire onderzoeksteams, en in de voorhoede van de samenwerking binnen en tussen de globale oncologie gemeenschap, zal een enorme aanwinst voor Pfizer Oncology ontwikkeling van activiteiten, zoals wij brengen transformerende nieuwe therapieën om miljoenen mensen met kanker,” zei Chris Boshoff, M. D., D. Ph., chief development officer bij Pfizer Oncology.

Toen hem werd gevraagd over haar rol, Pfizer vertelde FierceBiotech: “Deze rol is een senior managementpositie binnen Global Product Development Oncologie verantwoordelijk voor de aansturing van de strategie, de uitvoering en de succesvolle levering van alle klinische onderdelen van het portfolio in alle fasen van de ontwikkeling van geneesmiddelen.”

Ze brengt verslag uit aan Chris Boshoff, Pfizer Oncology ‘ s chief development officer van de GPD-Oncologie.

Dit komt enkele maanden na de AMERIKAANSE Big Pharma ingehuurd Jeff Settleman te leiden van het gehele oncologische R&D-groep. Settleman, die lid is van Calico Life Sciences, zal uitvoeren van alle kanker programma ‘ s van discovery naar klinische proof-of-concept.

Deze programma ‘ s waren onder toezicht van Robert Abraham sinds 2011, maar met Abraham pensioen op het einde van het jaar, Settleman is ingesteld over te nemen van de verantwoordelijkheden en worden hoofd van Pfizer 800 personen oncologie R&D-site in La Jolla, Californië.

Sinds 2011, Pfizer heeft gewonnen goedkeuring voor 10 nieuwe oncologische geneesmiddelen en gevestigde Ibrance en Xtandi als twee van de best verkochte behandelingen van kanker. En toch, terwijl de omzet van deze middelen en andere kanker geneesmiddelen zijn snel groeiende, de immuno-oncologie boom heeft voor een groot deel geslaagd Pfizer door, ondanks de inspanningen van de duitse Merck en hun checkpoint-remmer Bavencio dat niet heeft weten te overtreffen zijn van de wil van Keytruda en Opdivo.

Het team dat belast is met de veranderende die heeft ervaren een aantal opzeggingen. Dimitry Nuyten onlangs afgetreden als Pfizer immuno-oncologie klinische ontwikkeling leiden tot het nemen van de chief medical officer post op Aduro BioTech. En oncologie GMO Charles Hugh-Jones sprong schip vorig jaar, de landing aan Allergan.