Sanofi att betala $260 MKR för att avsluta Lexikon diabetes pakten

0
52

Sanofi är inställd på att betala Lexicon Läkemedel $260 miljoner euro (236 miljoner kronor) för att få ut av en diabetes-och tillväxtpakten. Upplösning av alliansen följer generation av blandade kliniska data på Zynquista i Typ 1 diabetiker som misslyckades med att övertyga FDA att godkänna den dubbla SGLT1-SGLT2-hämmare.

FDA har utfärdat en komplett svar brev för Zynquista, även känd som sotagliflozin, för Sanofi i Mars. Månader senare, Sanofi visade drogen hade misslyckats med att leva upp till dess förväntningar i kronisk njursjukdom patienter, och leder till att företaget väljer att avsluta sitt samarbete med Lexicon. Det beslutet kommer att kosta Sanofi ekonomiskt.

Denna vecka, Lexikon visade Sanofi kommer att betala $260 miljoner för att lämna alliansen. Sanofi kommer att betala 80% av exit avgift i förskott och resterande 20% split mellan två omgångar som ska betalas inom sex och 12 månader för avveckling.

För att ha löst den ekonomiska sidan av separation, Sanofi arbetar nu med att överföra ansvaret för pågående studier till Lexikonet. Sanofi kommer att överföra ansvaret för studier som bedöms vara centrala för att programmet omedelbart. Överföring av icke-kärnverksamheter studier, bland annat en fas 3 kardiovaskulära utfall rättegång, kommer att ta 120 dagar. Sanofi och Lexikon till stor del kommer att bära sina egna kostnader i samband med överföringen.

Avtalet markerar slutet på en relation som levde inte alls upp till förväntningarna. Sanofi betalade $300 miljoner i förskott och åtagit sig att upp till $1.4 miljarder milstolpar för att få en global licens för Zynquista 2015. Affären gav Sanofi möjlighet att avsluta affären i händelse av en klinisk misslyckas.

Sanofi kände de uppgifter som den som redovisades i juli var svag nog för att göra det möjligt att avsluta affären. Lexicon höll inte med, och ange sin uppfattning att Sanofi s begäran om uppsägning var ogiltig i en ansökan där det som till sin partner för att kringgå den gemensamma styrgruppen och att inte följa upp fou-plan.