Sanofi te betalen $260M te verlaten Lexicon diabetes pact

0
30

Sanofi is ingesteld om te betalen Lexicon Pharmaceuticals $260 miljoen (€236 miljoen) om eruit te komen van een diabetes-pact. De ontbinding van het bondgenootschap volgt de generatie van gemengde klinische gegevens over Zynquista in Type 1 diabetici die niet te overtuigen van de FDA om goedkeuring van de dubbele SGLT1-SGLT2-remmer.

De FDA een complete response letter voor Zynquista, ook wel bekend als sotagliflozin, aan Sanofi in Maart. Maanden later, Sanofi bleek de drug had nagelaten om te voldoen aan de verwachtingen op het gebied van chronische nierpatiënten, die beslissen tot stopzetting van de samenwerking met de Lexicon. Dat besluit zal kosten Sanofi financieel.

Deze week, Lexicon geopenbaard Sanofi betaalt $260 miljoen voor het verlaten van de alliantie. Sanofi betaalt 80% van de exit-vergoeding vooraf, de overige 20% zijn verdeeld over twee termijnen te betalen binnen de zes en 12 maanden van de regeling.

Hebben geregeld de financiële kant van de scheiding, Sanofi is nu bezig met de overdracht van de verantwoordelijkheid voor de lopende studies te Lexicon. Sanofi zal de overdracht van de verantwoordelijkheid voor studies geacht de kern van het programma onmiddellijk. De overdracht van niet-kern studies, met inbegrip van een fase 3 cardiovasculaire uitkomsten proef duurt 120 dagen. Sanofi en Lexicon zal grotendeels dragen hun eigen kosten in verband met de overdracht.

De overeenkomst markeert het einde van een relatie dat viel ver onder de verwachtingen. Sanofi betaald $300 miljoen upfront en toegewijd tot $1,4 miljard in mijlpalen voor het verkrijgen van een wereldwijde licentie voor Zynquista in 2015. De deal heeft Sanofi de mogelijkheid tot het beëindigen van de deal in het geval van een klinische mislukken.

Sanofi voelde de gegevens gerapporteerd in juli was zwak genoeg om het tot het beëindigen van de deal. Lexicon van mening verschilden, met vermelding van haar geloof dat Sanofi van de beëindiging op verzoek is ongeldig in een reglementaire aanvraag, waarin het hof in zijn partner voor het omzeilen van de joint steering committee en het niet volgen van de R&D plan.