Kinesisk smittsom sykdom biotech Ascletis nabs Novartis exec som CSO

0
4

Etter krypskyting en ex-Merck exec å kjøre sin R&D, Kinesisk biotech Ascletis har raidet en annen AMERIKANSK Big Pharma for sin nye chief scientific officer.

Selskapet har kokt Handan Han, Ph. D., en 22 år veteran av Sveitsiske store Novartis, som sin nye CSO. Hun var nylig global head of computational, biopharmaceutics og translasjonsforskning PK/PD i Novartis hvor hun klarte vitenskapelige team på tvers av USA og Sveits.

Dette kommer et halvt år etter Ascletis forledet en annen Big Pharma veteran å tjene som sin nye MARKEDSDIREKTØREN og leder av R&D, tiltrekker tidligere MSD Kina global vice president Zhengqing Li, Ph. D., til rollen.

Li har også fungert som daglig leder av MSD Kina fou-virksomhet siden 2011, og er kreditert med å hjelpe Merck & Co. enhet få Kinesiske godkjenning for mer enn 20 produktet registreringer, blant annet checkpoint inhibitor Keytruda, hepatitt C-behandling Zepatier og humant papillomavirus vaksinen Gardasil.

RELATERT: Reality check for Hong Kong biotech IPOs som Ascletis slips

Ascletis har allerede vunnet sin første produktet godkjenning i Kina for Ganovo (danoprevir), en NS3/4A protease inhibitor for hepatitt C-virusinfeksjon som er den første direkte handler antiviral å bli kommersialisert av et innenlandsk selskap i Kina.

De fleste av Ascletis’ kortsiktige rørledning er rettet fast mot det innenlandske markedet, men bioteknologisk er langsiktige utfordringen vil være å bidra til å heve Ascletis fra et nasjonalt til et internasjonalt biopharma-spiller.

Det betyr fremme i huset legemidler for hepatitt B-viruset og alkoholisk steatohepatitis til klinisk utvikling, som er den umiddelbare oppgaver for Han og Li.

Siste år, Ascletis ble verdsatt til rundt $2 milliarder kroner etter sin første offentlige emisjonen priset til midten av en veiledende spekter, men det ble raskt brakt ned til jorden av en bratt nedgang som rammet mange selskaper som handel i Hong Kong.

Bioteknologisk treffer en høy av 8.45 Hong Kong dollar ($1.08) en andel i Mars etter å ansette Li, men har falt jevnt og trutt i løpet av de neste månedene, verdt litt over 3 Hong Kong dollar i går med en market cap på rundt $440 millioner kroner.