Merck kraner 4D pharma for bakteriell vaksine fou-prosjekt

0
47

Merck har slått seg sammen med 4D-pharma å utvikle bakterielle stammer som vaksiner. Avtalen gir Merck muligheten til å plukke opp tre kandidater mot ukjent indikasjoner i retur for en oppstartsavgift og opp til $347.5 millioner (€316,2 millioner) i milepæler.

4D landet de tilbyr på potensialet i sin MicroRx teknologi. Plattformen gjør det mulig 4D å identifisere stammer som har signifikante effekter på mennesker og mål sykdom veier som kan justeres av disse host-bakterier interaksjoner. 4D er hovedsakelig bruker tilnærming til å gå etter solide svulster og gastrointestinale sykdommer, men Merck er interessert i en annen anvendelse av teknologi.

“Ved å bruke 4D er MicroRx teknologi vi håper å få meningsfull innsikt i den rollen for verten microbiome i modulerende immunforsvaret og til slutt beskyttelse som gis ved vaksiner,” Merck ‘ s Daria Hazuda sa i en uttalelse.

For å få dem innsikt, Merck betaler en på forhånd kontant betaling av ukjent størrelse for hver av de tre indikasjoner som omfattes av avtalen. 4D har også fått rett til å gjøre Merck kjøp $5 millioner kroner av sine aksjer i løpet av det første året av samarbeid, pluss en sjanse til opprulling i opp til $347.5 millioner kroner i milepæler. Avtalen har lagdelt royalties, også.

Merck vil gjøre det meste av de tunge løftene på alle programmer forhånd ut av laboratoriet. 4D vil bruke sin MicroRx plattform for å få programmene—som er på discovery scenen—det kommer, men Merck vil ta over for utvikling, produksjon og kommersialisering.

Avtalen legger til en annen fasett til forholdet mellom 4D og Merck. Siste år, 4D sluttet listen over selskaper for å få tilgang til Merck ‘ s Keytruda for en klinisk utvikling-programmet, sette den opp til å teste sin live biotherapeutic MRx0518 i kombinasjon med checkpoint inhibitor i pasienter med solide svulster.

Aksjer i 4D økte mer enn 20% etter nyheten om de nyeste Merck tilbyr dukket opp. Økningen som er lagt til gevinster i de siste ukene, som over tid 4D aksjekurs har skutt opp fra under kr 70 til over £120.