Greenwood af te treden als CEO van BIO na 2020 verkiezing

0
37

Jim Greenwood is ingesteld om af te treden als CEO van de Biotechnologische Innovatie, Organisatie (BIO) na de 2020-verkiezing. Greenwood heeft gehouden met de positie voor meer dan de helft van de BIO ‘ s van de geschiedenis, maar zal nu plaats maken voor een nieuwe leider die werk te “verdedigen innovatie van de binnenlandse politieke aanvallen.”

Onder Greenwood ‘ s leiderschap, BIO verdrievoudigd in omvang groeien uit een relatief kleine speler in 2005 naar een 176-medewerker organisatie met een $85 miljoen de operationele budget. BIO is bijna een verdubbeling van de jaarlijkse uitgave aan het lobbyen onder Greenwood, gaande van de uitgaven een beetje meer dan $5 miljoen in 2004 tot gewoon verlegen van $10 miljoen vorig jaar, volgens de gegevens bijgehouden door het Center for Responsive Politics.

De stijging van de uitgaven heeft betrekking op een periode waarin BIO heeft gevochten te beschermen drug ontwikkelaars van de gepercipieerde bedreigingen van de overheid acties. Deze bedreigingen zijn misschien wel als een acute vandaag de dag als op enig moment tijdens Greenwood ‘ s bewind, en de CEO plannen om uit te gaan vechten.

“Ik zal doorgaan met mijn full-throated belangenbehartiging ervoor te zorgen dat onze verkozen ambtenaren niet doden innovatie in een populistische woede en voorkomen dat onze wetenschappers van het leveren van een nieuwe generatie van genomische kuren,” Greenwood zei in een verklaring.

De timing van Greenwood ‘ s vertrek betekent dat hij zal blijven om de zaak te maken voor biotechnologie tot het einde van deze verkiezing cyclus en helpen bij de ondersteuning van de overgang naar een nieuw BIO-leider in 2021.

Greenwood nam als leider van BIO van bij de oprichting voorzitter Carl Feldbaum in 2005. Voordat hij bij BIO, Greenwood doorgebracht 12 jaar als een Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden. BIO lijsten inspanningen voor de modernisering van de FDA en de lift een verbod op embryonale stamcellen van de initiatieven Greenwood werkte tijdens zijn tijd in het Congres.

Sinds het verlaten van te nodigen BIO, Greenwood heeft verder vorm wetgeving, leidt de industrie zijde van de onderhandelingen over de Prescription Drug User Fee Act en de 21ste Eeuw Kuren Handelen. Die onderhandelingen hebben beïnvloed, hoe geneesmiddelen worden ontwikkeld voor de AMERIKAANSE markt.