Greenwood til å gå av som administrerende DIREKTØR i BIO etter 2020 valg

0
32

Jim Greenwood er satt til å fratre som administrerende DIREKTØR i Bioteknologisk Innovasjon Organisasjon (BIO) etter 2020 valg. Greenwood har holdt stillingen for mer enn halvparten av BIO ‘ s historie, men vil nå gjøre vei for en ny leder som vil arbeide for å “forsvare innovasjon fra innenlandske politiske angrep.”

Under Greenwood ledelse, BIO tredoblet i størrelse, som vokser fra en relativt liten aktør i 2005 til en 176-ansatt organisasjon med et $85 millioner driftsbudsjett. BIO har nesten doblet sin årlige utlegg på lobbyvirksomhet under Greenwood, kommer fra tilbringe litt mer enn $5 millioner i 2004 til bare sjenert av $10 millioner i fjor, ifølge data sporet av Center for Responsive Politics.

Økningen i utgiftene har dekket en periode hvor BIO har kjempet for å beskytte bedøve utviklere fra det som oppfattes som trusler av offentlige tiltak. Disse truslene er uten tvil som akutt i dag som på ethvert tidspunkt i løpet Greenwood ‘ s regjeringstid, og administrerende DIREKTØR planer om å gå ut i kamp.

“Jeg vil fortsette med min full-throated påvirkningsarbeid for å sikre at våre folkevalgte ikke drepe innovasjon i en populistisk furor, og forhindre at våre forskere fra å levere en ny generasjon av genomisk kurer,” Greenwood sa i en uttalelse.

Timing av Greenwood avgang betyr at han vil fortsette å argumentere for bioteknologi og frem til slutten av dette valget syklus og bidra til å støtte overgangen til et nytt BIO leder i 2021.

Greenwood tok over som leder av BIO fra sin grunnlegger av og president Carl Feldbaum i 2005. Før han begynte i BIO, Greenwood tilbrakt 12 år som en Republikansk medlem av Representantenes Hus. BIO lister innsats for å modernisere FDA og heis et forbud på embryonale stamceller blant de initiativene Greenwood arbeidet på i løpet av hans tid i Kongressen.

Siden han forlot til å bli med BIO, Greenwood har fortsatt å forme lovgivning, ledende i bransjen siden av forhandlinger om Reseptbelagte Stoffet Brukeren Avgift Handle og det 21. Århundre Kurer Handle. Disse forhandlingene har påvirket hvordan medikamenter er utviklet for det AMERIKANSKE markedet.