Kinesiska smittsam sjukdom biotech Ascletis nabs Novartis exec som CSO

0
44

Efter tjuvjakt en ex-Merck exec att köra sin R&D, Kinesiska biotech Ascletis har plundrade en annan AMERIKANSK Big Pharma för sin nya chief scientific officer.

Företaget har pocherad Handan Han, Ph D., en 22-årig veteran av stora Schweiziska Novartis, som ny CSO. Hon var mest nyligen den globala chefen för beräkningsvetenskap, biopharmaceutics och translationell PK/PD vid Novartis där hon lyckades vetenskapliga team över hela USA och Schweiz.

Här kommer ett halvår efter att Ascletis lockas annan Big Pharma veteran att fungera som sin nya gemensamma organisationen av marknaden och chef för R&D, locka tidigare MSD Kina global vice president Zhengqing Li, Ph D., till rollen.

Li har även tjänstgjort som chef för MSD Kinas fou-verksamhet sedan 2011 och är krediteras med att hjälpa Merck & Co. enheten vinst Kinesiska godkännande för mer än 20 produkt anmälningar, bland annat checkpoint-hämmare Keytruda, hepatit C-behandling Zepatier och humant papillomavirus vaccinet Gardasil.

RELATERAT: Reality check för Hong Kong biotech Börsintroduktioner som glider Ascletis

Ascletis har redan packats sin första produkt godkännande i Kina för Ganovo (danoprevir), en NS3/4A proteashämmare mot hepatit C virus infektion som är den första direkt agerar antivirala att kommersialiseras av ett inhemskt företag i Kina.

De flesta av Ascletis ” nära sikt pipeline är stadigt riktad mot den inhemska marknaden, men biotechs längre sikt utmaning kommer att vara att bidra till att höja Ascletis från en nationell till en internationell biopharma-spelare.

Det innebär att avancera i-huset läkemedel mot hepatit B-virus och nonalcoholic steatohepatitis i klinisk utveckling, vilket är den omedelbara uppgifter för Han och Li.

Förra året, Ascletis värderades till runt 2 miljarder dollar efter sin börsintroduktion pris på mitten av en vägledande intervallet, men det var snabbt kom ner till jorden av en brant nedgång som drabbade många företag med verksamhet i Hong Kong.

Biotech träffade en hög av 8.45 Hong Kong dollar (1.08) en aktie i Mars efter att hyra Li men har stadigt minskat under de följande månaderna, värt drygt 3 Hong Kong dollar igår med ett börsvärde på runt $440 miljoner euro.