Bayer former drug discovery pakt med Japan Riken Innovation

0
32

Bayer har gått in i ett drug discovery samarbete (PDF) med Riken Innovation. Avtalet kommer att ge Bayer chansen att utforska mål för läkemedel baserat på forskning vid en ledande Japansk vetenskapliga forskningsinstitutet.

Riken Innovation är ett helägt dotterbolag till den Japanska forskningsinstitutet från vilken den fått sitt namn. Institutet, som kallas Riken, sysselsätter mer än 3 000 forskare och har en årlig budget på nära 900 miljoner usd. Riken Innovation, som togs i bruk förra månaden, kommer att arbeta för att få nytta av dess överordnade organisationens forskning till allmänheten genom att samarbeta med industrin.

Bayer är det första företaget att offentligt registrera dig för att arbeta med Riken Innovation. Parterna planerar att använda Riken forskning som grund för ett gemensamt utforskande av potentiella mål för läkemedel och bedömningar av sjukdomsmekanismer. En färdplan för ” drug targets som visar löfte.

“I de fall där en väg för nya läkemedel målet är identifierade för särskilda partnerskap möjligheter, Riken Innovation kommer att samordna utvecklingen av den potentiella projekt,” parterna skrev under ett gemensamt uttalande.
 
Bayers Öppen Innovation Center i Osaka, Japan, kommer att övervaka projektet, som ger drug discovery möjligheter att komplettera sin nya partner grundläggande forskning. Samarbetet öppnar upp för en annan front i Bayer ag: s arbete för att ansluta med Japanska fou-organisationer. Bayer redan driver en av sina Medarbetare startup samarbete centra av den Japanska staden Kobe.

Den Japanska anläggningar är en del av ett globalt nätverk av webbplatser Bayer hoppas kommer att bilda samarbeten för att öka sin interna R&D-gruppen, som är en anpassning till en omstrukturering som nu 900 av sina 8000 anställda.

För Riken, partnerskapet stärker sina ansträngningar att bli ett mindre öar organisation. Förra året, Riken, öppnade ett kontor i Belgien, i en del för att ge forskare möjligheter att arbeta med Européer. Prata med Science-Företag på den tiden, Riken, vd Hiroshi Matsumoto sade att en Japansk forskare är “inåtblickande,” och tillade att “denna tendens till förändring.”