Greenwood att avgå som VD för BIO efter 2020 val

0
34

Jim Greenwood ligger att avgå som VD i Bioteknik Innovation Organization (BIO) efter 2020 val. Greenwood har innehaft positionen för mer än hälften av BIO: s historia, men kommer nu att göra väg för en ny ledare som kommer att arbeta för att “försvara innovation från inhemska politiska attacker.”

Enligt Greenwood ledarskap, BIO tredubblats i storlek, allt från en relativt liten aktör 2005 till 176-anställd organisation med en $85 miljoner euro den löpande budgeten. BIO har nästan fördubblat sin årliga utläggen på lobbying enligt Greenwood, kommer från att spendera lite mer än $5 miljoner 2004 till bara blyg av $10 miljoner förra året, enligt uppgifter spåras av Center for Responsive Politics.

Ökningen av utgifterna har omfattat en period BIO har kämpat för att skydda drog utvecklare från den upplevda hot av regeringens åtgärder. Dessa hot är utan tvekan lika akut idag som när som helst under Greenwood s regeringstid, och VD planer på att gå ut och slåss.

“Jag kommer att fortsätta min full-throated opinionsbildning för att säkerställa att våra förtroendevalda inte döda innovation i en populistisk furor och hindra forskarna från att leverera en ny generation av genomisk botemedel,” Greenwood sade i ett uttalande.

Tidpunkten för Greenwood avgång innebär att han kommer att fortsätta att göra fall för biotech fram till slutet av detta val cykel och bidra till att stödja övergången till en ny BIO ledare 2021.

Greenwood tog över som ledare för BIO från dess grundare av och ordförande Carl Feldbaum 2005. Innan han började på BIO, Greenwood tillbringade 12 år som en Republikansk ledamot i representanthuset. BIO listor ansträngningar för att modernisera FDA och lyfta ett förbud mot embryonala stamceller bland de initiativ som Greenwood arbetade med under sin tid i Kongressen.

Sedan lämnar för att gå BIO, Greenwood har fortsatt att forma lagstiftning, ledande inom branschen sidan av förhandlingar om Prescription Drug User Fee Act och the 21st Century Botemedel Agera. Dessa förhandlingar har påverkat hur droger är utvecklad för den AMERIKANSKA marknaden.