Parexel pennen Datavant tech deal voor proces workflows

0
31

Onderzoek in opdracht bigwig Parexel en Vivek Ramaswamy is Datavant zijn een verdieping van hun proces-tech samenwerking met een nieuwe, meerjarige deal.

San Francisco-based Datavant tech kan de koppeling van traditionele gezondheidszorg gegevensbronnen, zoals het elektronisch medisch dossier, vorderingen en diagnostiek met andere opkomende bronnen, zoals genomics, socio-economische gegevens, informatie van draagbare apparaten en gedragsgegevens.

Parexel zal kijken naar tik op in deze, en de deal, financiële details zijn niet onthuld zal worden, “maken de aansluiting van real-world data in alle klinische studies die werden uitgevoerd door Parexel,” zei het paar in een verklaring.

De collab ziet Datavant tech geïntegreerd in Parexel de standaard gegevens workflow voor alle studies, waardoor sponsors te “optimaliseren van de bewijs-generatie proces door het aansluiten van real-world data van hun klinische gegevens, of in het proces-protocol of met terugwerkende kracht na een studie is voltooid.”

Parexel in staat zal zijn om samen met de honderden organisaties die gebruik maken van Datavant software, met inbegrip van academische medische centra, life sciences en medical device bedrijven en verzekeraars alsmede de data-verzamelaars en-analyses van bedrijven, het bedrijf zei.

GERELATEERD: Parexel en Datavant partner op klinische studie, ontwerp, operaties

“In de industrie, in de echte wereld het bewijs wordt steeds meer een essentieel onderdeel voor het evalueren van de veiligheid en de effectiviteit van medicamenteuze therapieën en uiteindelijk om het leveren van therapeutische vooruitgang. Echter, een van de meest belangrijke belemmeringen voor het genereren van real-world bewijs is het overwinnen van de beperkingen van interne gegevensbronnen,” zei Parexel CEO Jamie Macdonald.

“De samenwerking met Datavant heeft verstrekt Parexel de mogelijkheid tot koppeling van reeksen ongelijksoortige gegevens om de complexe berekeningen die nodig zijn voor het leveren van innovatieve wetenschappelijke en klinische gegevens strategieën. We zijn blij om uit te breiden en het uitbreiden van ons strategisch partnerschap met behulp van Datavant de technologie in onze gehele portfolio, waardoor de mogelijkheid tot koppeling van gegevens beschikbaar om meer klanten op een bredere schaal.”

Parexel en Datavant zijn al met elkaar verbonden door middel van een 2018-pact ingesteld voor het stimuleren van de opzet en werking van de klinische studies en de generatie van real-world bewijs, maar deze nieuwe deal beoogt een stap verder.

“Het integreren van real-world data in het ontwikkelingsproces van de drug wordt belemmerd door het ontbreken van toegang tot de benodigde gegevens,” voegde Hij Kan, mede-oprichter en CEO van Datavant.

“Na het werken met Parexel op onze eerste patiënt data-applicaties, we zijn blij dat we nu in de uitbreiding van onze strategische samenwerking om ervoor te zorgen dat alle gegevens die zijn gegenereerd door middel van hun klinisch onderzoek proces is naadloos in de niet-identificeerbaar gemaakt en koppelbare met Datavant technologie.

“Parexel diepe klinische expertise posities goed om te navigeren in de planning noodzakelijk om real-world data in het ontwikkelingsproces van de drug, en onze join oplossing geeft Parexel sponsors van de flexibiliteit om te profiteren van de real-world data die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben, terwijl ervoor te zorgen dat de patiënt privacy wordt beschermd.”