UCB stakingen $2.5 B deal te kopen Ra voor rivaal te Alexion de Soliris

0
35

UCB Pharma heeft getroffen van $2,5 miljard (€2,2 miljard) deal te verwerven Ra Farmaceutische producten. De overname zal geven UCB beheersen van een fase 3 rivaal te Alexion de Soliris dat een aantal analisten heeft getipt om rack up een blockbuster verkoop.

Ra is gericht op een eenmaal daags, toegediend, onderhuidse C5-remmer genoemd zilucoplan. De peptide verplaatst naar fase 3 in myasthenia gravis eerder deze maand op de kracht van midphase gegevens die suggereren het een bedreiging kan vormen voor Alexion de vordering op de indicatie en de bredere wurggreep op de markt voor complement-gemedieerde ziekte therapieën.

UCB, die heeft zijn eigen fase 3 myasthenia gravis-actief, ziet zilucoplan als een goede pasvorm voor de groei van plan het stel aan het begin van het jaar. Voor het verwerven van de drug, UCB heeft samen een deal ter waarde van $48 per aandeel, een meer dan 100% premie over Ra de slotkoers van gisteren.

Dat de premie, die resulteert in een deal ter waarde van $2,5 miljard, of $2,1 miljard na aftrek van de Ra ‘ s cash, weerspiegelt de overtuiging dat zilucoplan kan genereren blockbuster verkoop. Jefferies analisten denken dat de VS de verkoop van zilucoplan in myasthenia gravis zal boven op rond de $630 miljoen, het voeden van de therapie voor de wereldwijde piek omzet van meer dan $1 miljard en leidt ze om terug UCB ‘ s beslissing om staking van de deal.

“[Myasthenia gravis] is een ruimte UCB goed kent, en met zilucoplan het potentieel van de voorgestelde deal maakt strategische zin,” de analisten schreef.

UCB ‘ s kennis van de myasthenia gravis ruimte komt voort uit de ontwikkeling van rozanolixizumab, een anti-FcRn antilichaam dat zich in fase 3 ontwikkeling in de indicatie. De overlap tussen UCB en Ra ‘ s pijpleidingen kunnen maken antitrustproblemen, gezien de problemen Bristol-Myers Squibb en Roche geconfronteerd in hun overnames van Celgene en Vonk Therapeutics, respectievelijk.

Echter, UCB verwacht dat de deal te sluiten zonder incidenten aan het eind van het eerste kwartaal van 2020. De analisten van Jefferies zegt UCB ‘ s vertrouwen is gebaseerd op de verschillen tussen de mechanismen van de werking van zilucoplan en rozanolixizumab, die de farma-bedrijf denkt maakt de drugs complementair dan concurrerend.

Als de deal sluit, UCB zal nemen zilucoplan om de toets af te lezen. De gegevens van de fase 3 myasthenia gravis proef het gevolg zijn van vroeg in 2021. Door vervolgens UCB moeten de gegevens van een fase 2 trial van zilucoplan in immuun-gemedieerde necrotiserende myopathie die het gevolg is van start. Ra is ook het ontwikkelen van een extended release formulering van zilucoplan en een mondelinge C5-remmer die het gevolg zijn van het invoeren van de kliniek volgend jaar.