Koala ‘ s werpen een licht op de DNA-vermogen om te weerstaan aan kankerverwekkende virussen

0
47

Een retrovirus genoemd KoRV-Een is verspreid via de koala bevolking van Australië, waardoor de dieren kwetsbaar voor infecties en kanker. Het virus ook binnenvalt de kiembaan cellen, dus sommige pasgeboren baby koala ‘ s eindigen met de ziekteverwekker in het DNA van elke cel in hun lichaam.

Nu onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts Medical School en de Universiteit van Queensland studeren KoRV-Een om nieuwe inzichten te verwerven in hoe retroviruses wijzigen van de evolutie van het DNA. En ze hebben ontdekt dat het genoom heeft zijn eigen immuunsysteem—een die bepaalt hoe het DNA van een soort verandert in de tijd. Ze publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Cell.

GERELATEERD: Hoe kamelen en lama ‘ s zijn inspirerende nieuwe behandelingen voor kanker, MS en meer

Retroviruses (HIV onder hen) meestal niet infecteren kiemcellen, maar een paar hebben. Soms is het een goede zaak is: De vorming van de placenta in alle zoogdieren, inclusief mensen, is mogelijk gemaakt door een gen dat afkomstig is van een virus, volgens een verklaring van de Cel.

Wat de nieuwe studie ontdekt is het proces waarbij het genoom bepaalt wat het wil opnemen en wat het wil om weg te gooien. De sleutel ligt in afstandhouders introns genoemd. In de genen, introns zijn gesplitst in eiwitten. Maar retroviruses ook hebben introns, sommige van die unspliced, waardoor de infectie te vermenigvuldigen en te verspreiden.

De onderzoekers ontdekten dat de germ cellen zijn in staat om te herkennen unspliced RNA van virale indringers, en deze om te zetten Rna ‘ s te “gevoel piRNAs,” die het blokkeren van het virus.

“De cellen herkennen de unspliced volgorde als een virus, en niet van een gen, en monteer een eerste verdediging,” zegt senior auteur William E. Theurkauf, D. Ph., hoogleraar moleculaire geneeskunde aan de UMass Medische School, in een verklaring van UMass. Het is verwant aan bij “uw lichaam koppelt een eerste aangeboren immuunrespons tegen virussen en bacteriën.”

De volgende stap voor de onderzoekers om te proberen om erachter te komen hoe de KoRV-A krijgt in de kiembaan. Theurkauf en collega ‘ s van plan zijn meer experimenten om precies te bepalen welke onderdelen van cellen die in staat zijn om te herkennen virale RNA en vervolgens op wijzigen, zodat het niet meer pathogeen is.

“We denken dat We kunnen sorteren door op zoek naar koala’ s,” Theurkauf zei.56