Kokers & Ladders—Gilead Sciences nabs ex-Genentech exec Parsey als volgende GMO

0
42


Welkom bij deze week is de Kokers & Ladders, onze roundup van aanwervingen, stook en retirings in de industrie. Stuur het goede word—of slecht—van uw shop Kyle Blankenship, en we hebben het hier aan het eind van elke week.

Te midden van de C-suite shake-up, Gilead nabs Genentech exec als nieuwe GMO

Gilead Sciences
Merdad Parsey, M. D., D. Ph., zal overnemen als CMO.

Parsey neemt de rol aan het begin van de volgende maand, afkomstig van zijn stint als senior vice president van de vroege klinische ontwikkeling in de Genentech Onderzoek en de Vroege Ontwikkeling van de groep. De Parsey pick-up komt na een reeks van belangrijke uitgangen van Gilead, de C-suite van vorig jaar en dit jaar, met inbegrip van het afsluiten van de GMO – Andrew Cheng afgelopen najaar. Parsey vervulde ook de rol van directeur-generaal bij het 3-V Biosciences met vorige periodes aan Sepracor, Regeneron en Merck, evenals in academische centra. Cheng links Gilead slechts zes maanden na zijn benoeming GMO. Cheng ‘ s swift afslag hield de draaideur draait op de top van Gilead, die haar CEO, CMO, CSO en de uitvoerend voorzitter gedurende negen maanden venster. FierceBiotech

Ex-Shire CEO Flemming Ornskov naar voren als Galderma CEO na $10B Nestlé spinout

Galderma
Flemming Ornskov is tikte als Galderma ‘ s nieuwe CEO.

Ornskov, Shire ‘ s meest recente CEO voordat de Takeda-out, neemt de teugels in Galderma, Nestlé healthcare spin-off. Shire ‘s voormalige financiën opzichter, Thomas Dittrich, zal samenwerken met hem als CFO van Galderma, een bedrijf dat nu in het bezit van de titel van’ s werelds grootste onafhankelijke dermatologie-gericht drugmaker. Voorafgaand aan Shire, Ornskov had genoeg van de ervaring van zijn werk bij Bayer, Bausch + Lomb en Novartis. Dittrich was alleen Shire ‘ s CFO voor een jaar, maar hij is niet zo nieuw voor pharma, of, hebben eerder een omweg bij Amgen. FiercePharma

Greenwood af te treden als CEO van BIO na 2020 verkiezing

BIO
CEO Jim Greenwood zal stap na de 2020-verkiezing.

Greenwood heeft verzorgde lobbyist BIO voor meer dan de helft van zijn geschiedenis, maar zal nu plaats maken voor een nieuwe leider die werk te “verdedigen innovatie van de binnenlandse politieke aanvallen.” Onder Greenwood ‘ s leiderschap, BIO verdrievoudigd in omvang groeien uit een relatief kleine speler in 2005 naar een 176-medewerker organisatie met een $85 miljoen de operationele budget. BIO is bijna een verdubbeling van de jaarlijkse uitgave aan het lobbyen onder Greenwood, gaande van de uitgaven een beetje meer dan $5 miljoen in 2004 tot gewoon verlegen van $10 miljoen vorig jaar, volgens de gegevens bijgehouden door het Center for Responsive Politics. FierceBiotech

> John Ratliff is het verlaten van zijn voormalige functie als CEO van Covance en omhoog te leiden van de CRO ‘ s moederbedrijf LabCorp Diagnostiek te midden van een verandering aan de top.Dit heeft geleid tot Paul Kirchgraber, momenteel senior VICEPRESIDENT en hoofd van Covance de klinische proef testen van oplossingen, om de stap te zetten om de nieuwe chief; beide rollen zijn effectief Nov. 1. Al deze bewegingen komen als Adam Schechter wordt voorzitter en CEO van LabCorp volgende maand, komende uit een grote 31-jarige periode bij Big Pharma Merck, waar hij werkte onlangs als EVP en voorzitter van de menselijke gezondheid. FierceBiotech

> Peer Schatz, lange tijd CEO van het in Nederland gevestigde Qiagen, teruggetreden als directeur-generaal en voorzitter van de raad van bestuur. Het nieuws komt als Qiagen zei dat het zou missen haar resultaten voor het derde kwartaal de omzet prognoses en plannen te reprioritize en toewijzen “om de middelen vrij” om beter te kunnen richten op zijn nieuwe partnerschap, met inbegrip van opschorting van haar in-house werken aan het ontwikkelen van NGS-gerelateerde hardware, maar het zal doorgaan met het ondersteunen van de klanten van de GeneReader next-gen systeem. FierceBiotech

> Johnson & Johnson ‘ s Janssen heeft biofarmaceutische activiteiten in Ringaskiddy, Ierland, bijna 15 jaar. Nu heeft het een nieuwe $350 miljoen faciliteit en toegevoegd 200 banen. De officiële opening, die werd aangekondigd door IDA Ireland, een impuls aan de site van de grootte door 19,100 vierkante meter (205,590 vierkante meter). “Onze Ringaskiddy faciliteit is een belangrijk onderdeel van onze wereldwijde productie netwerk en het uitbreiden van onze mogelijkheden hier zal ons in staat stellen om te streven naar innovatieve solutionsm” Kathy Wengel, J&J ‘ s chief global supply chain officer, zei in een verklaring. FiercePharmaManufacturing

> BeiGene deze week zei dat het geopend van 100.000 vierkante meter aan de eerste fase van de RMB 2,3 miljard Guangzhou Bio-industriële Basis, die het zal gebruiken voor commerciële productie van de oncologische geneesmiddelen ontwikkelt. Een woordvoerder zei in een e-mail die ongeveer 180 mensen werken momenteel op het terrein, maar dat het bedrijf verwacht dat meer dan 200 aldaar door vroege 2020. FiercePharmaManufacturing

> Duitse biotech iOmx Therapeutics is het schudden van de C-suite met de afspraken van Apollon Papadimitriou, D. Ph., als CEO en Marcus Irsfeld als CFO. Mede-oprichter Nisit Khandelwal nog steeds in dienst als hoofd van de research en lid van het executive management team. Alvorens te worden benoemd tot CEO, Papadimitriou de onderneming CDO. Persbericht (PDF)

> Belgrado, Montana op basis van Xtant Medical Holdings heeft benoemd Sean Browne als president en CEO. Browne meest recentelijk diende als chief revenue officer bij CCS Medical. Daarvoor werkte hij als COO van De Kini Groep en voorzitter, CEO en directeur van Neuro Resource Group, onder andere functies. Release

> Cambridge, Massachusetts op basis Cue Biofarma heeft bevorderd Anish Suri, D. Ph., de rol van de voorzitter naast zijn huidige rol als CSO. Als president van de Suri zal uitgaan van operationele en management oversight van de corporate functies, alsmede de onderzoeks-en ontwikkelingsactiviteiten. Voordat hij bij Cue Biofarma als CSO in juli 2018, Suri gehouden rollen van toenemende verantwoordelijkheid bij Johnson & Johnson ‘ s Janssen. Release

> Santa Clara, Californië op basis van Ontera heeft met de naam Mark Rose als VP van product management en Raparti Swayambhu als VP van software. Meest recent, Rose, werd het product leiden bij Google, waar hij lanceerde het bedrijf de populaire Nest producten van het merk. Swayambhu, heeft hij verschillende software technical lead en senior engineering leidinggevende bij Sema4, Equinix, eProcrates, Cryptografie en Genentech. Release