Pfizer berichten gedetailleerde fase 3 gegevens over de Dupixent rivaal

0
6

Pfizer heeft geplaatst gedetailleerde fase 3 resultaten op zijn rivaal te Sanofi en Regeneron is atopische dermatitis drug Dupixent. De werkzaamheid resultaten suggereren dat de experimentele orale therapie, abrocitinib, heeft een schot op het bestrijden van de blockbuster biologische zittende voor een grote markt.

Onderzoekers ingeschreven 387 volwassenen en adolescenten met matige tot ernstige atopische dermatitis bij de fase 3 en gerandomiseerde hen te ontvangen van één van de twee doses van JAK1-remmer abrocitinib of placebo.

Na 12 weken, 43,8% van de proefpersonen met een hoge dosis abrocitinib had een Investigator Global Assessment (IGA) score van duidelijk of bijna duidelijk de huid, tegenover 7,9% in de placebo groep. Dat was een van de twee co-primaire eindpunten. De andere liet 62.7% van de patiënten op hoge-dosis abrocitinib ervaren van een 75% of meer verbetering op de EASI symptoom score, in vergelijking met 11,8% in de placebo groep.

De resultaten waren sterk genoeg zijn om de proef te raken van de co-primaire eindpunten. Pfizer zal worden geconfronteerd met strengere alternatieven dan de placebo als abrocitinib op de markt komt, maar de eerste tekenen wijzen de drug kan aanleiding zijn om die uitdaging.

Over drie fase 3 studies, tussen de 36% en 39% van de mensen die het ontvangen van Dupixent had IGA scores van duidelijk of bijna duidelijk na 16 weken. De EASI-75 tarief in deze studies varieerde van 44% naar 69%.

De onbetrouwbaarheid van cross-proef vergelijkingen maken het onmogelijk om daaruit concrete conclusies uit de data, maar in dit stadium, abrocitinib kijkt om concurrerend te zijn. Die indruk wordt nog versterkt door de resultaten voor de secundaire eindpunten.

Pfizer is in het bijzonder aangemoedigd door gegevens over jeuk, de jeuk die slecht invloed op de kwaliteit van leven van mensen met atopische dermatitis. Na 12 weken, 57.2% van de mensen op de hoge dosis van abrocitinib had ervaren ten minste een vier-punt verbetering op een pruritus schaal. Pfizer zag verbeteringen binnen twee weken. De 16-week prijzen in de Dupixent proeven werden 36%, 41% en 59%.

De suggestie dat abrocitinib hebben een voorsprong in termen van pruritus is in lijn met Pfizer begrip van de verschillen tussen het mechanisme van de werking van de drug en dat van Dupixent.

“In aanvulling op de dekking van IL-4 en IL-13, die de paden die Dupixent doelen, denken we dat het vermogen van onze molecuul voor de remming van IL-31, dat is een belangrijke driver van de jeuk, is één van de redenen waarom we deze snelle en ingrijpende effecten op de jeuk ernst,” Michael Vincent, senior vice president en chief scientific officer bij Pfizer inflammatie en immunologie (I&I) eenheid, gezegd.

In termen van veiligheid en verdraagbaarheid, 20.1% van de patiënten in de hoge dosis arm ervaren kortdurende misselijkheid gekoppeld aan abrocitinib. De volgende meest voorkomende behandeling-opkomende negatieve gebeurtenissen in die arm waren nasofaryngitis, een stijging van 11,7%, en hoofdpijn, 9.7%. Het tarief van ernstige ongewenste voorvallen is numeriek hoger in de abrocitinib armen dan de placebo groep, 3.2% versus 1.9%, maar het percentage van afslankingen was lager, 5.8% versus 9,1% in.

Algemene, Pfizer denkt dat de gegevens, die het zegt, zijn gereproduceerd in een andere fase 3, de ondersteuning van de geplande plaatsing in wat is de vormgeving tot een grote, concurrerende markt.

“Het doel is echt om te kunnen markeren het begin van de actie, de omvang van de respons, die beide zijn erg belangrijk voor de patiënten, gericht op zowel de ontsteking als de jeuk. Dat is hoe wij de uniciteit van het molecuul,” Michael Corbo, senior vice president en chief development officer bij Pfizer I&I-eenheid, zei.

Pfizer is nu bezig met de wrap-up van een derde fase 3, die beschikt over Dupixent als een actieve comparator, en voor het aanleveren van gegevens uit het in de eerste helft van volgend jaar. Het plan is om met de gegevens van de drie proeven tot het dossier voor goedkeuring in 2020.

Dupixent won FDA-goedkeuring in 2017 op de kracht van sterk en is uitgegroeid tot een grote product voor Sanofi en Regeneron, rekken tot een omzet van $553 miljoen in het tweede kwartaal. Meerdere bedrijven willen uitdagen Dupixent voor de markt, dat wel. Pfizer ziet er goed ingesteld op de berg een serieuze uitdaging, maar denkt dat er op termijn ruimte voor meerdere producten.

“We moeten de alternatieve mechanismen van actie in deze ziekte. Dupixent is een goed medicijn, maar niet iedereen reageert hetzelfde op alle therapieën,” Corbo zei.