Rännor & Ladders—Gilead Sciences nabs ex-Genentech exec Parsey som nästa gemensamma organisationen av marknaden

0
36


Välkommen till denna veckas Rännor & Stegar, vår roundup körningar, avskedanden och retirings i hela branschen. Vänligen sänd bra word—eller dåligt—från din butik för att Kyle Blankenship, och vi har det här i slutet av varje vecka.

Bland C-suite shake-up, Gilead nabs Genentech exec som nya gemensamma organisationen av marknaden

Gilead Sciences
Merdad Parsey, M. D., Ph D., kommer att ta över som MARKNADSCHEF.

Parsey kommer att anta rollen i början av nästa månad, kommer från hans karriär som senior vice president för tidig klinisk utveckling i Genentech Forskning och Tidig Utveckling av koncernen. Den Parsey pickup kommer efter en rad av stora utgångar från Gilead C-suite förra året och i år, bland annat utgången av den gemensamma organisationen av marknaden Andrew Cheng förra hösten. Parsey också innehaft VD-rollen på 3-V Biovetenskaper med tidigare sejourer på Sepracor, Regeneron och Merck, liksom vid akademiska centra. Cheng vänster Gilead bara sex månader efter att de har utsetts till marknadschef. Cheng snabbt avsluta höll den roterande dörren spinning på toppen av Gilead, som förlorat sin VD, MARKNADSCHEF, CSO och som arbetande styrelseordförande under en nio-månaders fönster. FierceBiotech

Ex-Shire VD Flemming Ornskov framstår som Galderma VD efter $10B Nestlé spinout

Galderma
Flemming Ornskov har utnyttjas som Galderma: s nya VD.

Ornskov, Shire ‘ s senaste VD-innan Takeda buyout, kommer att ta i tyglarna på Galderma, Nestlé: s hälso-och spin-off. Shire tidigare finansiera tillsyningsman, Thomas Dittrich, kommer att arbeta tillsammans med honom som ekonomi-och FINANSDIREKTÖR av Galderma, ett företag som nu innehar titeln som världens största oberoende dermatologi-fokuserad drugmaker. Innan Shire, Ornskov hade massor av erfarenhet från sitt arbete på Bayer, Bausch + Lomb och Novartis. Dittrich var bara Shire ‘ s CFO för ett år, men han är inte så ny att pharma, antingen, efter att tidigare ha tjänstgjort en tid på Amgen. FiercePharma

Greenwood att avgå som VD för BIO efter 2020 val

BIO
VD Jim Greenwood kommer att avgå efter 2020 val.

Greenwood har hjälmen lobbyist BIO för mer än hälften av sin historia, men kommer nu att göra väg för en ny ledare som kommer att arbeta för att “försvara innovation från inhemska politiska attacker.” Enligt Greenwood ledarskap, BIO tredubblats i storlek, allt från en relativt liten aktör 2005 till 176-anställd organisation med en $85 miljoner euro den löpande budgeten. BIO har nästan fördubblat sin årliga utläggen på lobbying enligt Greenwood, kommer från att spendera lite mer än $5 miljoner 2004 till bara blyg av $10 miljoner förra året, enligt uppgifter spåras av Center for Responsive Politics. FierceBiotech

> John Ratliff är att lämna sin tidigare tjänst som VD för Covance och flyttar upp till leda CRO: s moderbolag LabCorp Diagnostik mitt i en förändring i toppen.Detta har lett till Paul Kirchgraber, för närvarande senior vice vd och chef för Covance kliniska prövningar på att testa olika lösningar, att steget upp till att bli dess nya chef; båda rollerna är effektiva Nov. 1. Alla dessa rörelser har som Adam Schechter blir VD och koncernchef för LabCorp nästa månad, kommer från en större 31-år snåla på Big Pharma Merck, där han arbetade senast som VVD och vd i global hälsa. FierceBiotech

> Peer-Schatz, mångårig VD för holländska Qiagen, kommer att avgå som vd och ordförande i bolagets styrelse. Nyheten kommer som Qiagen sa att det skulle sakna sin tredje kvartalet intäkter prognoser och planer på att omprioritera och omfördela för att “frigöra resurser” för att bättre fokusera på sin nya partnerskap, inklusive uppskjutande av sitt interna arbete med att utveckla NGS-relaterad hårdvara, även om det kommer att fortsätta att stödja kunder i sin GeneReader nästa generations system. FierceBiotech

> Johnson & Johnson ‘ s Janssen har haft biopharma verksamhet i Ringaskiddy, Irland, för nästan 15 år. Nu har en ny $350 miljoner anläggning och lagt till 200 arbetstillfällen. Den officiella invigningen, som tillkännagavs av IDA Irland, ökat områdets storlek genom att 19,100 kvadratmeter (205,590 kvadratmeter). “Vår Ringaskiddy anläggningen är en viktig del av vår globala tillverkning nätverk och utöka vår kapacitet här gör det möjligt för oss att utveckla ett innovativt solutionsm” Kathy Wengel, J&J: s chef för global supply chain officer, sade i ett uttalande. FiercePharmaManufacturing

> BeiGene denna vecka sa det har öppnat på 100 000 kvadratmeter inledande fasen av sin RMB 2,3 miljarder Guangzhou Bio-tillverkningsindustri, som kommer att användas för kommersiell tillverkning av cancer läkemedel utvecklas. En talesman sade i ett e-postmeddelande som ca 180 personer arbetar för närvarande på plats men att bolaget räknar med att ha mer än 200 anställda där av början av 2020. FiercePharmaManufacturing

> Tyska biotech iOmx Therapeutics skakar sin C-svit med utnämningar av Apollon Papadimitriou, Ph D., som VD och Marcus Irsfeld som CFO. Grundare Nisit Khandelwal fortsätter att fungera som chef för forskning och medlem av verkställande ledningsgruppen. Innan den är uppkallad VD, Papadimitriou var bolagets CDO. Release (PDF)

> Belgrad, Montana-baserade Xtant Medicinsk Innehav har utsett Sean Browne som VD och koncernchef. Browne närmast från en tjänst som chief revenue officer vid CCS Medicinska. Innan dess arbetade han som VD för Kini Gruppen och VD, koncernchef och chef på Neuro Resurs-Koncernen, bland andra positioner. Release

> Cambridge, Massachusetts-baserade Cue Biopharma har främjat Anish Suri, Ph D., att rollen som ordförande i tillägg till sin nuvarande roll som CSO. Som president, Suri kommer att anta operativa och administrativa tillsynen av företagens funktioner, liksom forsknings-och utvecklingsverksamhet. Innan han började på Kö Biopharma som CSO i juli 2018, Suri roller som innehas av ett allt större ansvar på Johnson & Johnson ‘ s Janssen. Release

> Santa Clara, Kalifornien-baserade Ontera heter Märket Rose som vice vd för product management och Raparti Swayambhu som VP för programvara. Mest nyligen, Rose var produkten leder på Google, där han startade företaget Boet produkter av varumärket. Swayambhu har haft flera programvara tekniska ledningen och ledande teknik ledande roller på Sema4, Equinix, eProcrates, Kryptografi och Genentech. Release