Amgen betaalt $2.7 B te roepen BeiGene als Chinese R&D-partner

0
322

Amgen is het betalen van $2,7 miljard voor een van 20,5% – belang in BeiGene. De investering zal BeiGene in het hart van Amgen ‘ s inspanningen voor de ontwikkeling van oncologische geneesmiddelen voor de Chinese markt.

BeiGene is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Chinese biotech veld, het verhogen van $903 miljoen door middel van een Hong Kong notering van vorig jaar en de bouw van een 600-persoon klinische ontwikkeling van de groep. De fondsenwerving en besteding is uitgerust BeiGene om te dienen als een brug voor Westerse bedrijven die toegang willen tot de Chinese kanker markt, die is in potentie zeer lucratieve, maar brengt uitdagingen met zich mee voor buitenstaanders.

Amgen is te tikken in BeiGene de mogelijkheden van het kopen van een groot belang in de Chinese biotech 25% premium op de prijs donderdag. Onder de voorwaarden van de deal, BeiGene zal helpen bij het ontwikkelen van 20 kanker medicatie gemaakt door Amgen pijplijn voor de Chinese markt.

BeiGene zal bijdragen tot $1,25 miljard euro aan R&D-programma ‘ s. In ruil voor de investering, BeiGene zal krijgen van de commerciële rechten om de drugs in China voor zeven jaar. Dan zeven jaar, BeiGene behoudt de Chinese rechten tot zes activa, hoewel van Amgen KRAS-G12C remmer AMG 510 is uitgesloten van de lijst van geneesmiddelen kan houden op lange termijn.

Amgen en BeiGene zal splitsen Chinese winst van de drugs tijdens de eerste zeven jaar. Zodra de rechten terug aan Amgen, BeiGene ontvangt royalty ‘ s voor nog eens vijf jaar. BeiGene ook royalty ‘ s ontvangen op ex-omzet in China van alle kanker medicijnen helpt ontwikkelen, behalve AMG 510, als gevolg van de verwachting dat Amgen zal gebruik maken van de klinische gegevens van de samenwerking ter ondersteuning van wereldwijde stukken.

De deal omvat ook een aantal medicijnen die op of bijna op de Chinese markt. BeiGene zal verkopen Xgeva in China. Amgen won goedkeuring voor de behandeling van giant cell tumor van de botten in China eerder dit jaar. BeiGene zal verkopen ook twee Amgen activa die in een late fase van de ontwikkeling in China, namelijk Kyprolis en Blincyto.

BeiGene zal in eerste instantie splitsing van de winst van alle drie de drugs met Amgen. De rechten voor twee van de drugs zal terugkeren naar Amgen na vijf en zeven jaar, waarna BeiGene zal royalty ‘ s ontvangen voor vijf jaar. BeiGene zal krijgen voor het houden van een van de drie drugs permanent.

Analisten van Jefferies omlijst de deal als een slimme zet door Amgen.

“De [BeiGene] partnerschap en investeringen is een positief, want er is een duidelijk, goede reden om kennis te maken met deze snel groeiende regio. Vroege investeringen en infrastructuur moeten terug naar schatting $1B+ in de omzet in de lange termijn,” Michael Yee en zijn collega ‘ s schreef in een notitie aan beleggers.

BeiGene voorraad sprong van 25% in na een uur handel op de Nasdaq. In Hong Kong, waar BeiGene nam een secundaire notering van vorig jaar, het nieuws van de Amgen deal verzonden de Chinese biotech aandelen boven de initiële intekenprijs voor de eerste keer.