AstraZeneca maakt $1B Chinese fonds, geloften dubbele R&D-team

0
350

AstraZeneca is de intensivering van de inzet naar China, waarin de plannen tot het dubbele van het hoofd rekenen op de Shanghai R&D-site en het maken van een $1 miljard euro in beleggingsfondsen. De initiatieven voort te bouwen op de snelle groei AstraZeneca heeft bereikt in China in de afgelopen jaren.

Op de China International Import Expo, AstraZeneca onthuld drie manieren waarop het is ingesteld om te draai haar banden met het land.

Een van de initiatieven is een zorg-industriële fonds AstraZeneca is een instelling met China International Capital Corporation. Het fonds heeft een doelgrootte van € 1 miljard, zal de ondersteuning van de binnenlandse vennootschappen, met inbegrip van die gebaseerd op de Wuxi Internationale Life Science Innovatie Campus AstraZeneca heeft bijgedragen tot het creëren en internationale drugmakers dat wilt een winkel op te zetten in China.

AstraZeneca zal het maken van een “substantiële investering” maar een minderheid partner in het fonds, volgens Reuters, en zal advies geven over de beleggingen en de ondersteuning van de bedrijven het budget.

Het tweede initiatief zal zien AstraZeneca verhoging van het hoofd rekenen op de Shanghai R&D center van ongeveer 450 tot 1000. AstraZeneca zal voornamelijk de taak van onderzoekers op de site met het bevorderen van de geneesmiddelen tegen ziekten die heersen in China, maar in een verschuiving in de focus, Shanghai zal nu een grotere rol spelen in de wereldwijde initiatieven.

“Historisch gezien, tot vandaag, onze Chinese team is de ontwikkeling van mondiale producten voor de Chinese markt. We willen nu het Chinese team om het wereldwijde leiderschap op een aantal projecten,” AstraZeneca CEO Pascal Soriot vertelde Reuters.

Het derde initiatief betreft de creatie van een kunstmatig intelligentie center in Shanghai. Het lokaliseren van de groeiende R&D-team en AI center in Shanghai maakt de stad een middelpunt van AstraZeneca ‘ s Chinese activiteiten, maar het bedrijf is ook op in andere delen van het land. AstraZeneca is het opzetten van vijf regionale hoofdkantoor in China.

AstraZeneca ‘s uitbreiding in schril contrast met sommige van de bewegingen gemaakt door zijn collega’ s in de afgelopen jaren. In 2016 en 2017, Eli Lilly, GlaxoSmithKline en Novartis gesloten Chinese onderzoeksgroepen. De ander pad genomen door AstraZeneca is voor een deel een reflectie van het commerciële succes heeft bereikt in China.

Vorig jaar, analisten van Jefferies geïdentificeerd AstraZeneca als de toonaangevende Westerse drugmaker in China, op te merken dat de $3 miljard in de verkoop in het land in 2017 zet het voor haar leeftijdsgenoten. Sindsdien, AstraZeneca heeft opgenomen een jaar van snelle groei in China, het verhogen van de omzet met 25 procent op basis van constante wisselkoersen tot $3,8 miljard.

AstraZeneca is op koers te blazen verleden dat de verkoop record in 2019. Over de eerste negen maanden van het jaar 2019, AstraZeneca ‘s Chinese omzet bedroeg 3,7 miljard dollar, waardoor het bedrijf de op een na grootste markt na de VS. China is goed voor 21% van AstraZeneca’ s verkopen. De stagnerende Europese markt maakt 18% van de zaken.