Na te zijn gestoten door BMS, ex-CSO Lynch landen als voorzitter van Kleo Pharma

0
345

Te midden van de fusie van Celgene en zijn voormalige bedrijf Bristol-Myers Squibb, er was geen plaats in de herberg voor oncoloog Thomas Lynch, M. D., als chief scientific officer.

Als het bedrijf wordt Squelgene, Lynch werd weggedrukt in de zomer en ging op om te “streven naar een andere medische mogelijkheden.” Nu is hij geland op kanker biotech Kleo producten als haar voorzitter.

Hij sluit zich aan bij een andere BMS-alumnus in de CEO Doug Manion, M. D., die al haar senior vice president en hoofd van de speciale ontwikkeling voordat hij de directeur van de Kleo terug in de zomer van 2017.

Samen gaan ze werken nu op duwen de therapie CD38-ARM, een CD38-targeting antilichaam werven molecule voor de behandeling van multipel myeloom, als eerste actief te bewegen in de kliniek, die is gepland voor volgend jaar.

GERELATEERD: Bristol-Myers hobbels CSO Lynch, brengt op Novartis en Celgene dierenartsen nieuwe start

Kleo van de vorige voorzitter, Declan Doogan, M. D., blijft op het bord, maar de biotech zei Alex Goor ontslag heeft genomen van zijn raad van bestuur zitting.

“Het is een genoegen Dr. Lynch als onze nieuwe Voorzitter van de Raad van bestuur, en we kijken uit naar zijn bijdrage aan de Kleo verdere succes in het bevorderen van onze nieuwe synthetische bispecific stoffen,” zei Manion. “Tom heeft een zeldzame combinatie van uitzonderlijk wetenschappelijk inzicht en leidinggevende kwaliteiten en ben ik enthousiast over de samenwerking met hem.”

Lynch toegevoegd: “ik ben blij dat ik bij Kleo van de raad van bestuur als voorzitter. Gebaseerd op de baanbrekende wetenschap van het laboratorium van David Spiegel aan de Yale, Kleo heeft al snel ontwikkelde innovatieve bispecific moleculen die de potentie hebben om een rol te spelen in de behandeling van gevorderde kankers. Doug gemonteerd heeft een team van wereldklasse met wie ik kijk uit naar de samenwerking.”