Novo tassen rechten te UBE ‘ s preklinische NASH vooruitzicht

0
418

Novo Nordisk heeft opgepikt wereldwijde rechten op een preklinische niet-alcoholische steatohepatitis (NASH) kandidaat van UBE Industries. De deal geeft Novo controle van UD-014, een kleine-molecule-remmer van semicarbazide-gevoelige amine-oxidase/vasculaire hechting proteïne-1 (SSAO/VAP-1).

UD-014 is gevlogen onder de radar zo ver. Japan UBE heeft gepubliceerde gegevens koppelen (PDF) van de drug van de verbeterde nierfunctie bij ratten en presenteerde (PDF) een mechanistische verklaring van de potentiële waarde van het remmen SSAO. In een mededeling waarin de wens tot outlicense UD-014, UBE zei de drug toont “overtuigende werkzaamheid in een STAM muis NASH model.”

UBE van de drug van de potentieel wordt op twee mechanismen die gerelateerd zijn aan NASH. De preklinische gegevens die zijn gegenereerd zo ver te suggereren dat het remmen van SSAO/VAP-1 kan leiden tot een anti-inflammatoire respons en hebben een antioxidatief effect op de endotheelcellen.

Novo heeft genoeg gezien in de beperkte gegevens een cheque uit te schrijven voor UD-014. De overeenkomst heeft een initiële betaling van onbekende grootte, plus mijlpaalbetalingen en royalty ‘ s. Zodra het project is overgedragen aan Novo, de deense drugmaker zal omgaan met de verdere ontwikkeling van de kandidaat.

UD-014 zal sleuf in een pijpleiding die reeds beschikt over een klinische fase NASH programma. Novo is het uitvoeren van een fase 2 trial van semaglutide in NASH patiënten en het werken met Gilead Sciences op een mid-fase van het onderzoek van de GLP-1 analoog in combinatie met firsocostat en cilofexor. Novo is ook investeren in intern onderzoek mogelijkheden in een zoektocht naar andere NASH kandidaten.

De druk in NASH weerspiegelt de links tussen de ziekte en de Novo de traditionele focus op diabetes. Door zich te richten ziekten in verband met diabetes Novo heeft een kans om zijn expertise op het ontdekken en ontwikkelen van moleculen buiten de zeer concurrerende prijs-druk in een veld waarin zij haar naam.