ASKA: UPenn är CRISPR-redigerad immunceller bevisa säker i små cancer studie

0
60

I och med 2016, Facebook och Napster miljardären Sean Parker fick en hel del uppmärksamhet för sina löften om att “hacka cancer” och att föra “störning” till biovetenskaplig forskning. Men det var mer än att bara prata: internet pionjär sätta upp $250 miljoner för att starta Parker Institutet för cancerforskning, Immunterapi, som sedan blev den första forskningen institution för att få tummen upp från National Institutes of Health (NIH) för att lansera en mänsklig prov på en immuno-onkologi behandling gjort från gen-redigering teknik CRISPR-Cas9.

Nu forskarna att köra denna rättegång är att ge några tips om hur det är att gå så långt. Vid American Society of pediatric hematology (ASH) årliga möte i Orlando, teamet, som leds av Abramson Cancer Center of the University of Pennsylvania, kommer att diskutera två av multipelt myelom patienter och en sarkom patient som deltar i rättegången, som också stöds av Tmunity Therapeutics.

Enligt en sammanfattning av den studie som släpptes onsdag, CRISPR behandlingen tolererades väl. Genen redigerad celler de patienter som fått utökad och reste till tumörer som de var avsedda att behandla. Och tre patienter, som alla hade misslyckats med tidigare behandlingar, är fortfarande vid liv nio månader efter sin cell infusioner, men det är för tidigt att bedöma deras övergripande svar.

RELATERAT: Facebook, Napster miljardären Parker för att finansiera första någonsin CRISPR rättegång

Tekniken i hjärtat av prövningen innebär att man använder CRISPR att göra tre ändringar i T-celler som samlas in från patienter. En av de redigeringar som eliminerar PD-1, en “checkpoint” som hindrar immunförsvaret från att kunna känna igen och attackera cancer. De andra två snips ta bort delar av T-celler som normalt skulle hindra dem från att fästa till cancerceller.

Sedan ett virus, används för att infoga en “samhörighet-förstärkt T-cell receptor (TCR),” som instruerar T-celler att rikta en viss antigen på cancer celler, enligt ett uttalande.

University of Pennsylvania, var en pionjär för BIL-T-teknik och forskning det har lett till utveckling och kommersialisering av Kymriah, Novartis blod cancer behandling, vilket också innebär att immunceller från patienter och engineering dem att känna igen och attackera cancer. Men de celler som används i denna studie är olika.

BIL-T-celler som är beväpnade med receptorer som CD19, vilket gör dem aktiva i de flesta patienter med cancer som drivs av dessa receptorer. CRISPR-redigerad T-celler, däremot, är endast aktiv i förekomst av HLA-A201, ett antigen som är alltför riklig i vissa cancerpatienter. Av denna anledning, patienter som måste genomgå test för HLA-A201 över-uttryck innan de kan få behandling.

BLIXTEN presentation är de senaste nyheterna från Parker Institutet som har finansierat immuno-onkologi forskning på en mängd olika akademiska institutioner och företag. Organisationens andra nya cell-terapi strävanden inkluderar bildar en pakt med Xyphos Biovetenskaper för att utveckla nästa generations BIL-T terapier och delta i en $85 miljoner euro i finansiering av ArsenalBio, som också planerar att använda CRISPR att utveckla cell behandlingar.

Penn rättegången kommer att omfatta 18 patienter med multipelt myelom, synovial sarkom eller myxoid/round cell liposarcoma och beräknas pågå till och med 2022. Forskarna planerar att ge ut ytterligare information om funktion av celler och de kliniska resultat som de har observerat hittills den 7 December på BLIXTEN konferens.