Monopar Therapeutics setter bremsene på IPO, igjen

0
70

Det er déjà vu for kreft biotech Monopar Therapeutics as selskapet forsinkelser med å få ut sin første offentlige emisjonen for andre gang.

Tidligere dette året, bioteknologisk offisielt arkivert for en $40 millioner IPO og så ut til å bruke penger reist for å kick-starte en fase 3 studie av et forebyggende behandling for en bivirkning av chemoradiotherapy.

Men Monopar utsatt dette IPO; så prøvde igjen, men halvert tilbyr ned til $20 millioner kroner ved å tilby 2,2 millioner aksjer til en pris spekter av $8 til 10 dollar.

Nå har dette også blitt utsatt, som mindre biotechs synes å bli presset ut av en avsluttende IPO-vinduet.

Illinois-basert Monopar lisensierte alvorlig oral mukositt behandling, klonidin mucoadhesive buccal tablet Validive, fra Onxeo for $1 million på forhånd tilbake i 2017. Avtalen kom to år etter at stoffet ikke klarte å drive en statistisk signifikant reduksjon i forekomsten av alvorlig oral mukositt i fase 2.

Onxeo zeroed i på “observerte forskjeller i insidens og tid til å forekomst” av bivirkningen å rettferdiggjøre sin konklusjon at videre utvikling var berettiget. Monopar avtalt med den konklusjon, som fører til et sterkt backloaded tilbyr.

Monopar ønsket IPO å gjøre det mulig å sette sin tro til test. Penger var nødvendig å utstyre Monopar å starte en fase 3-rettssaken før utgangen av året.

Monopar tidligere hadde sagt i sin Securities and Exchange Commission filing at det planlagt å kjøre en adaptiv design rettssaken som gjør det mulig å utføre en foreløpig analyse om 12 måneder etter studiet begynner. En bekreftende andre rettssaken vil få i gang kort tid etter at den foreløpige analysen.

Med IPO nå er forsinket igjen, det er uklart hvordan disse tidslinjer vil fungere ut.