Monopar Therapeutics zet de remmen van de IPO, het opnieuw

0
458

Het déjà vu voor kanker biotech Monopar Therapeutics als het bedrijf vertragingen krijgen uit de beursintroductie al voor de tweede keer.

Eerder dit jaar, de biotech officieel ingediend voor een bedrag van $40 miljoen IPO en keek gebruik van het geld aan de orde gesteld om kick-start een fase 3 trial van een profylactische behandeling voor een bijwerking van chemoradiotherapy.

Maar Monopar uitgesteld dit IPO, dan is het nog eens geprobeerd, maar gehalveerd aanbieden naar beneden tot $20 miljoen door het aanbieden van 2,2 miljoen aandelen tegen een prijs van $8 tot $10.

Nu ook dit werd uitgesteld, omdat de kleinere biotechbedrijven lijken te worden geperst uit het sluiten van een IPO-venster.

Illinois op basis van Monopar licentie zijn van ernstige orale mucositis behandeling, clonidine mucoadhesive buccale tablet Validive, van Onxeo voor $1 miljoen upfront terug in 2017. De deal kwam twee jaar na de drug is mislukt om een statistisch significante vermindering in de incidentie van ernstige orale mucositis in fase 2.

Onxeo nulpunt in op “de waargenomen verschillen in de incidentie en de tijd tot optreden” van de bijwerking te rechtvaardigen de conclusie dat een verdere ontwikkeling nodig was. Monopar het eens met de conclusie, dat leidt tot een sterk backloaded deal.

Monopar wilde het IPO in te schakelen om zijn geloof op de proef. Het geld was nodig om uit te rusten van Monopar om te beginnen met een fase 3 trial voor het einde van het jaar.

Monopar had eerder gezegd in de Securities and Exchange Commission indienen dat het van plan was om het uitvoeren van een adaptief ontwerp proces dat het mogelijk maakt voor het uitvoeren van een interim-analyse over de 12 maanden na de studie begint. Een herbehandeling van het tweede proces wordt gang te krijgen kort na de interim-analyse.

Met de BEURSGANG nu vertraagd nogmaals, het is onduidelijk hoe deze termijnen zullen werken.