Monopar Therapeutics bromsar IPO, igen

0
62

Det är déjà vu för cancer biotech Monopar Läkemedel som företaget förseningar med att få ut sin börsintroduktion för andra gången.

Tidigare i år, biotech officiellt in för en $40 miljoner IPO och såg att använda pengar som tagits upp för att kick-starta en fas 3 studie av en förebyggande behandling för en bieffekt av chemoradiotherapy.

Men Monopar skjutas upp detta IPO, då det försökte igen, men halverat erbjuder ner till $20 miljoner genom att erbjuda 2,2 miljoner aktier till ett pris av $8 till $10.

Nu även detta har skjutits upp, eftersom mindre biotechs verkar pressas ut ur en port i IPO fönster.

Illinois-baserade Monopar licensierad svår oral mucositis behandling, klonidin mucoadhesive buckal tablett Validive, från Onxeo för $1 miljon i förskott tillbaka i och med 2017. Affären kom två år efter det drog misslyckats med att driva en statistiskt signifikant minskning i incidensen av svår oral mucositis i fas 2.

Onxeo nollställs in på “observerade skillnaderna i incidens och tid att förekomsten” av biverkningar för att motivera slutsatsen att ytterligare utveckling var befogat. Monopar överens med den slutsats, som leder till en kraftigt backloaded affär.

Monopar ville IPO för att göra det möjligt att sätta sin tro på prov. De pengar som behövdes för att utrusta Monopar att starta en fas 3-prövning före utgången av året.

Monopar hade tidigare sagt i sin Securities and Exchange Commission arkivering att det planerat att köra en adaptiv design rättegång som gör det möjligt att utföra en preliminär analys om 12 månader efter studien börjar. Ett bekräftande andra rättegången kommer att inledas kort efter interimsanalys.

Med IPO-nu försenas igen, det är oklart hur dessa tidsfrister kommer att arbeta ut.