Rännor & Ladders—Teva namn som ersättare för avgående CFO McClellan

0
76


Välkommen till denna veckas Rännor & Stegar, vår roundup körningar, avskedanden och retirings i hela branschen. Vänligen sänd bra word—eller dåligt—från din butik för att Kyle Blankenship, och vi har det här i slutet av varje vecka.

Teva kranar ny CFO, vandringar juridiska ställ åt sidan för att mer än $1B som opioid del sviktar

Teva
Eli Kalif
kommer att ta över som chief financial officer.

Kalif, tidigare senior VP of finance på Flex, kommer att ta över efter avgående CFO Michael McClellan, som ledde Tevas $3 miljarder kostnadsbesparande enhet är avsedd att övervinna en serie katastrofala vägledning nedskärningar på den Israeliska drugmaker. Ersättning kommer som Teva är huvudstupa in i den förutspådda “tråg år” som Copaxone kopior nip vid dess försäljning av läkemedel och generiska prissättning motvind har fortsatt att driva ner intäkter. FiercePharma

Endo VD: s avgång annan C-suite hit på generiska branschens största aktörer

Endo
VD Paul Campanelli är på väg ut på Endo.

Campanelli är bara den senaste i en serie av generiska chefer som har lämnat eller förlorat sina jobb, trots massiva opioid skulder, prissättning motvind stateside och tryck för branschens aktörer att välja för stora utköp en la Mylan affär med Pfizers Upjohn. Campanelli, som kommer att stanna på ordförande, åter höjde sitt kontrakt med Endo i April, vilket gör hans avgång en större överraskning och en större utmaning “med tanke på hur avgörande har han varit i styrningen av företaget genom de senaste åren, vilket har inkluderat mesh bosättningar, 2016 generiska nedgången och pågående opioid tvister,” RBC Capital Markets analytiker Randall Stanicky sade i en måndag not till investerare. FiercePharma

MD Anderson Hahn plockade nästa FDA kommissionär

FDA
Stephen Hahn
har officiellt utsetts till FDA kommissionär.

Han kommer att ta över för Ned Sharpless, som hade varit i drift den AMERIKANSKA tillsynsmyndigheten på ett negativt sätt eftersom Scott Gottlieb, en annan President Donald Trump plocka, lämnade under våren. Sharpless hade varit en front-runner, men Hahn under de senaste veckorna hade gått om honom. I själva verket, Sharpless gör den ovanligt drag för att gå direkt tillbaka till sin tidigare roll vid National Cancer Institute. Admiral Brett Giroir, en tjänsteman vid Institutionen för Hälsa och Mänskliga Tjänster, kommer att styra fartyget i tiden. FierceBiotech

> Efter tre fulla arbetsdagar i position, en plötslig helomvändning har LabCorp Diagnostics VD John Ratliff rubrik för utgången. Tidigare VD för Covance, Ratliff utsågs till ny VD för LabCorp Diagnostik i början av oktober, med strömbrytare planerade till November. 1—samma dag som för lång tid Merck ledare Adam Schechter att bli LabCorp övergripande VD och koncernchef. Paul Kirchgraber, den tidigare chefen för Covance kliniska prövningar på att testa olika lösningar, befordrades till Covance VD position i Ratliff är efter honom. FierceBiotech

> Mitt i den sammanslagning av Celgene och hans tidigare företag Bristol-Myers Squibb, det fanns ingen plats på härbärget för onkolog Thomas Lynch, M. D., som chief scientific officer. Som företaget blir Squelgene, Lynch var kantad ut i sommaren och gick vidare till att “bedriva annan hälso-och möjligheter.” Nu har han landat på cancer biotech Kleo Läkemedel som dess ordförande. Han går en annan BMS-alumn i VD Doug Manion, M. D., som hade varit dess senior vice president och chef för specialitet utveckling innan han blev chef på Kleo tillbaka sommaren 2017. FierceBiotech

> Howard Mayer, M. D., Shire ‘ s ex-senior vice president, chief medical officer och chef för R&D på sin neurovetenskap enheten, som kommer att flytta över till franska biotech och Ipsen som ny VICE vd och chef för R&D från Dec. 1 efter att ha varit vid Shire för nästan sju år. Han efterträder Dr. Alexandre Lebeaut, som kommer att gå i pension i slutet av året. Mayer kommer att rapportera direkt till David Mild, Ipsen ‘ s VD, och kommer att vara baserat i företagets USA: s sida i Cambridge, Massachusetts. FierceBiotech

> > David Altarac, M. D., M. P. A., kommer att bli Entasis ” ny chief medical officer nästa vecka och kommer att ersätta Robin Isaacs, M. D., en fyra-årig veteran av bolaget sedan dess spinout, som går i pension. (Men han kommer att vara rådgivare på senare skede program som de redskap upp för en översyn av regelverket.) I sin nya roll, Altarac kommer att vara ansvarig för att leda den kliniska utvecklingen för Entasis ” leda program, sulbaktam-durlobactam och zoliflodacin, för närvarande i fas 3, samt ETX0282CPDP program (som har fått sitt frågor), alla samtidigt öka biotech pipeline av patogen-riktade antimikrobiella medel. FierceBiotech

> Y. Peter Li, Ph D., har utsetts till VD och styrelseledamot och Wilmington, Delaware-baserade NiKang Therapeutics. Li är grundare och grundare VD vändpunkt Therapeutics, där han tjänstgjorde som ordförande och VD från 2013 till 2018 och fortsatte att tjänstgöra som styrelseledamot fram till April 2019. Före vändpunkten, Li tjänstgjort som vice vd på Epitomics. Release

> Boulder-baserade Biodesix meddelade att nuvarande COO Scott Hutton kommer att bli VD på Jan. 1. Nuvarande VD David Brunel kommer att anta rollen som ordförande. Brunel är en av grundarna av Biodesix och har lett företaget i mer än 13 år. Release

> I ett par kampanjer i topp på Ovidius Therapeutics, Amit Rakhit, M. D., GOM och R&D chef, har upphöjts till president. Rakhit kommer att behålla sin titel som GOM. Timothy Daly har också blivit befordrad till vice vd för finansiering för att övervaka bolagets verksamhet, ekonomi och IT, och kommer att behålla sin titel som kassör. Release

> San Diego-baserade Neurana Läkemedel har utsett Randall Kaye, M. D., som GOM. Kaye var tidigare gemensamma organisationen av marknaden för att Klicka på Terapi och före Klicka serveras som CSO av SSI Strategi. Release

> Cambridge, Massachusetts-baserade Glympse Bio har knuten Tracey Dawson, Ph D., som CCO och chef för strategi. Dawson går Glympse från Biogen, där hon var vice vd för global produktutveckling och kommersialisering för ms-franchise. Dessförinnan, Dawson var på Shire som koncernens vice vd och chef för U.S. genetiska sjukdomar franchise och tidigare tillbringat sex år på Genentech. Release (PDF)

> Jennifer Herron har utsetts till CCO på ADC Therapeutics. Innan han började ADC, Herron var vice vd och CCO på Immunogen och hölls tidigare ledande roller med MorphoSys OSS, Ariad Läkemedel, Bristol-Myers Squibb, Novartis Onkologi och SmithKline Beecham Onkologi. Release

> San Francisco-baserade Imago Biovetenskaper utses James D. Watson som CBO. Watson senast tjänstgjort som CBO på Sigilon Therapeutics. Innan Sigilon, Watson var CBO för Alvine Pharmaceuticals och VD för ett San Francisco-baserade boutique investmentbank inriktad på fusioner, förvärv, partnerskap och anskaffa kapital för life science-företag. Release

> Boston-baserade Albireo Pharma har utnyttjat Michelle Graham som chef human resources officer. Graham kommer att Albireo från Tesaro, där hon tjänstgjorde som senior vice vd och chef human resources officer. Innan Tesaro, Graham tillbringade tre år som senior vice vd och chef human resources officer på Parexel International. Release

> Uniondale, New York-baserade Angion är att ge substans åt ledningsgruppen med utnämningar av: Sheryl Bauer, Ph D., som vice vd för program och alliance management och kvalitetssäkring, Shakil Aslam, Ph D., som vice vd för translationell forskning, Deborah Gouveia som VP för klinisk verksamhet; Ruth Turner som VP of global och rättsliga frågor, och Maureen Curran som VP för säkerhetsövervakning och riskhantering. Release