Bout Bio preps klinische trials van immuun-het stimuleren van kanker drug in hardnekkige solide tumoren

0
424

Een van de eerste immuun-het stimuleren van kanker medicijnen -, prostaat-kanker vaccin Provenge, nooit helemaal voldeed aan de verwachtingen, maar de wetenschapper wiens werk leidde tot de ontwikkeling van het product blijft zich inzetten voor immuno-oncologie. Hij Edgar Engleman, M. D., professor in de geneeskunde en pathologie aan de Universiteit van Stanford. Nu zijn nieuwste creatie, ondersteund door meer dan $54 miljoen in risicokapitaal, is dichter bij de kliniek.

Bout Biotherapeutica, opgericht door Engleman in 2015, de lancering van een klinische proef volgend jaar van de lead compound, die deel uitmaakt van een nieuwe klasse van kanker geneesmiddelen die het immuunsysteem stimuleren antilichaam conjugaten (ISACs). De drug is een tumor gerichte antilichaam dat is aangesloten op een agent die het immuunsysteem stimuleert.

In dierstudies, de drug, die gericht is op de tumor marker HER2, uitgeroeid grote tumoren, volgens een presentatie aan de Samenleving voor de Immunotherapie van Kanker (SITC) jaarlijkse vergadering in Maryland. De drug wordt ook beschermd de dieren van de ontwikkeling van nieuwe tumoren, aldus het bedrijf.

De studies helpen met het definiëren van het mechanisme waarmee de Bout van de technologie “is in staat om te elimineren deze hard voor de behandeling van solide tumoren, terwijl het immunologische geheugen voor het onderdrukken van herhaling,” zei het bedrijf senior vice president research, David Dornan, D. Ph., in een verklaring.

Bout is het oppakken van stoom sinds het begin van het jaar, wanneer de vennootschap verhoogd $54 miljoen in een serie B financiering. Voorstanders zijn Novo Holdings, Vivo Kapitaal, Nan Fung Life Sciences en Centrale bioVenture Partners.

Bij de American Association for Cancer Research (AACR) conferentie in April, Bolt uitgebracht preklinische gegevens waaruit blijkt dat de IASC kon doden van menselijk HER2-positieve tumor modellen die eerder zijn behandeld met Herceptin, de baanbrekende Genentech geneesmiddel dat wordt nu de standaard van zorg voor deze hardnekkige vormen van kanker.

In dierlijke studies ook gepresenteerd op de AACR conferentie, de Bout van de therapie werd gebruikt om duidelijk HER2-positieve tumoren (PDF). Wanneer dezelfde dieren werden gepresenteerd met HER2-negatieve tumoren, de nieuwe vormen van kanker niet verder groeien—proof, het bedrijf zei op het moment, dat de dieren hadden opgedaan “immunologisch geheugen” dat beschermd hen op de lange termijn.

Tijdens de recente SITC vergadering, Bolt wetenschappers verklaard dat ze gemeten immunologische geheugen door het volgen van groei van de tumor na de dieren waren behandeld met ISAC. Om te bevestigen dat het immuunsysteem werd met behoud van de mogelijkheid om te vechten tegen de kanker, ze geëlimineerd CD4 en CD8 T-cellen, waarna tumoren die begonnen te groeien opnieuw.

GERELATEERD: AstraZeneca en Daiichi krijgen Q2 2020 PDUFA datum voor borstkanker ADC

Antilichaam-drug conjugaten (adc ‘ s) zijn gevestigd in de oncologie en blijft een belangrijke focus van R&D. AstraZeneca en Daiichi Sankyo zijn in afwachting van de FDA uitspraak over hun HER2-targeting ADC, dat is een gehumaniseerd HER2-antilichaam verbonden met een laadvermogen dat levert chemotherapie rechtstreeks naar kankercellen.

Astellas en Seattle Genetica zijn het werken aan een ADC die richt zich op een eiwit vaak gevonden in solide tumoren, Nectin-4, en dat werkt door het verstoren van de infrastructuur van de kankercellen. Ze recent geplaatst positieve fase 1 trial resultaten bij patiënten met urothelial kanker die werden behandeld met het medicijn samen met Merck ‘ s PD-1-remmer Keytruda.

Bolt is de benadering van de verschillende, omdat de ISAC-technologie is gebaseerd op het idee van het verbinden van antilichamen tegen agenten die het immuunsysteem stimuleren om de aanval van de kanker eerder dan om stoffen die rechtstreeks gif kankercellen. En het is ontworpen om te worden gebruikt als een solo-therapie.

Bout, CEO Randall Schatzman, D. Ph., gaf niet aan welke tumor typen zou worden opgenomen in fase 1 trial, zei alleen dat het zou beginnen volgend jaar en zal het testen van de ISAC als monotherapie. “Terwijl er veel vooruitgang geboekt in de immunotherapie bij kanker, blijft er een grote behoefte aan single-agent therapieën die van invloed kunnen zijn gevestigde tumoren en geven duurzame werkzaamheid in tumoren die ongevoelig zijn voor kwaliteit van zorg therapieën,” Schatzman zei in de verklaring.