Nektar toont de duurzaamheid van Opdivo combo ‘ s in 18 maanden update

0
421

Nektar Therapeutics heeft gepresenteerd van 18 maanden gegevens over de NKTR-214-Opdivo combinatie in de eerste lijn melanoom. De fase 1/2 resultaten tonen aan dat de werkzaamheid zien op 12 maanden heeft voortgeduurd, het aanbieden van vroegtijdige bewijs ter ondersteuning van Nektar van het geloof NKTR-214 kunt rijden duurzame, verdieping reacties.

NKTR-214, ook wel bekend als bempeg, in eerste instantie underwhelmed wanneer gecombineerd met Bristol-Myers Squibb is checkpoint-remmer bij de behandeling naïef melanoom patiënten, het leveren van totale en complete respons (ORR/CRR) van 50% en 11%, respectievelijk. Sindsdien is de gestage stijging van de CRR is verbeterd percepties van de drug en de vooruitzichten van het slagen in een cruciaal proces.

Zaterdag, Nektar gedeelde andere zes maanden van gegevens uit de fase 1/2 proef. De ORR en CRR nog op 53% en 34%, respectievelijk, wat betekent dat de verhoopte bijkomende volledige reacties niet van de grond.

Met de ORR en CRR ongewijzigd, de meest opvallende aspecten van de update betrekking hebben op duurzaamheid. In de tijd van de 12 maanden follow-up van eerder dit jaar, Nektar zei dat 16 van de 20 patiënten met reacties voortdurende reacties. In de nieuwe 18-maand update, Nektar zei dat 17 van de 20 patiënten met een voortdurende reacties. De proef is nog niet bereikt mediane duur van de respons of mediane progressie-vrije overleving (PFS).

Nektar heeft gezien een tweede geval van graad 3 of 4 behandeling-gerelateerde acute kidney injury sinds de 12-maand update, waardoor het tarief van de negatieve gebeurtenis tot 5%. Een vijfde van de patiënt gestaakt als gevolg van een behandeling verband houdende ongunstige gebeurtenis.

Jonathan Zalevsky, senior vice president en chief research en development officer bij Nektar, denkt dat de veiligheid en de doeltreffendheid van een back-up van het bedrijf ‘ s geloof in de combinatie.

“De 18-maanden follow-up presentatie van gegevens voor de Stadium IV melanoom patiënten in onze PIVOT-02 studie versterkt de belofte van bempeg en nivo te werken synergetisch voor het bereiken van een verdieping van de respons over de tijd, terwijl het behoud van een gunstige veiligheid en verdraagbaarheid profiel,” Zalevsky zei in een verklaring.

Nektar van de proef-ontwerp is het moeilijk te zeggen of NKTR-214, zal leven, de belofte gezien door Zalevsky. In de afwezigheid van een comparator arm, het is onduidelijk of NKTR-214 is toe te voegen aan de reacties veroorzaakt door Opdivo.

Voorstanders van NKTR-214 kan verwijzen naar monotherapie gegevens op Opdivo gegenereerd in andere studies beweren dat de Nektar van de drug is het hebben van een positief effect. Echter, de immuno-oncologie sector al heeft gezien zoals blijkt positieve effecten in de single-arm proeven kunnen worden illusoir, met name wanneer een fase 3 studie toonde aan toe te voegen Incyte de epacadostat Merck ‘ s Keytruda geen effect had op de PFS. Epacadostat zag er zo veelbelovend als NKTR-214 door een aantal gegevens in een eerdere single-arm van de studie.

Samen met zijn partner Bristol-Myers, Nektar is nu inschrijven 764 melanoom patiënten in een klinische proef die wordt weergegeven of NKTR-214 draagt bij aan de effectiviteit bereikt door Opdivo. De deelnemers zijn het nemen van een NKTR-214 en Opdivo of Bristol-Myers’ checkpoint-remmer als monotherapie.

Nektar de aandelen werden tot ongeveer 10% op het nieuws maandag ochtend.