Amgen te snijden 149 personeel in retraite uit de neurowetenschap R&D

0
630

Amgen heeft gegeven van haar voornemen aan om de lay-off 149 mensen aan de Cambridge, Massachusetts, bewerking door het einde van het jaar. De aankondiging komt weken na Amgen geopenbaard werd terug uit de East Coast neurowetenschappen activiteiten in een beweging die zou bedreigen ongeveer 180 banen.

Dat plan werd officieel op vrijdag als de overheid in Massachusetts bleek Amgen hadden ingediend, een Werknemer Aanpassing en Bijscholing Aanmelding opmerking. De notitie formeel gesignaleerd Amgen ‘ s intentie om te snijden 149 werknemers in Cambridge los op het einde van het jaar. Amgen behoudt een activiteiten-en procesontwikkeling aanwezigheid in Massachusetts, maar is het consolideren van het onderzoek terug in Californië.

Amgen zich van haar onderzoek van Cambridge site op de neurowetenschappen en ingehuurde mensen thuis in de medicinale chemie, farmacokinetiek en drug metabolism, genetica, celbiologie en en toxicologie aan het personeel. Met Amgen het verlaten van het neurowetenschappelijk onderzoek, deze vaardigheden zijn nu grotendeels overbodig.

De verhuizing naar de afslag neurowetenschappen R&D volgt de beslissing door Amgen en haar partner Novartis om te stoppen cruciale tests van CNP520 bij de ziekte van Alzheimer. Amgen en Novartis trok de stekker van het programma na een tussentijdse evaluatie gekoppeld de BACE-remmer aan een verslechtering van de cognitieve functie.

Terwijl Amgen is te trekken uit de in-house neuroscience onderzoek, het bedrijf heeft plannen om verder te gaan om deel te nemen in het veld op een bepaalde manier. Amgen is van mening dat haar werk met het decoderen van posities het begrijpen van de genetica van neurologische aandoeningen, en, terwijl het wil concentreren op de interne middelen elders, het is scherp om te profiteren van deze mogelijkheden op een bepaalde manier.

“De helft van de genen in het lichaam worden uitgedrukt in de hersenen en alleen de hersenen en we denken dat we een aantal unieke middelen om te proberen om te profiteren van de inzichten rond dat. We verkennen van mogelijk verschillende modellen om dat te doen met venture capital en misschien academische instellingen” Amgen CEO Bob Bradway zei op een driemaandelijkse resultaten conference call met investeerders eind vorige maand.

Amgen beslissing te verlaten neurowetenschappen volgt de sluiters van een Eli Lilly faciliteit gericht op het veld en de spinning van Pfizer pijplijn te maken Cerevel Therapeutics.