AstraZeneca plannen 2020 indienen voor anifrolumab bij lupus

0
507

AstraZeneca is van plan in te dienen voor goedkeuring van anifrolumab in systemische lupus erythematosus (SLE) in de tweede helft van volgend jaar. De Big Pharma is vol vertrouwen dat gegevens die worden gegenereerd in het midden – en late-fase studies tonen de anti-IFNAR1 antilichaam werkt, ondanks een pivotale studie ontbreekt het primaire doel.

Anifrolumab leek op de touwen vorig jaar, toen AstraZeneca de eerste fase 3 trial miste zijn primaire eindpunt. Echter, AstraZeneca gemaakt mid-studie wijzigingen aan in de tweede fase 3, het overstappen naar een andere primaire eindpunt, en geleverd gegevens die verf anifrolumab in een gunstiger licht. De gegevens hebben gemaakt AstraZeneca bullish over haar vooruitzichten.

“We hebben een first-in-class geneeskunde. Wat we zien aan de overkant van de totaliteit van de gegevens … is een zeer sterke samenhang langs de belangrijkste eindpunten,” AstraZeneca Senior Vice-President Richard Marshall zei. “Als je kijkt naar de ziekte-activiteit index, wij hebben gegevens ter ondersteuning van de impact op de totaliteit van de ziekte.”

AstraZeneca gedeeld de eerste goede blik op de fase 3 van de gegevens op de 2019 ACR/ARP Jaarlijkse Vergadering. In de tweede, succesvolle fase 3, 363 patiënten met matige tot ernstige SLE werden gerandomiseerd om ofwel anifrolumab of placebo. Na 52 weken, 47.8% van de proefpersonen op anifrolumab hadden bereikt de BICLA composiet lupus beoordeling eindpunt tegenover 31,5% in de controle arm. Dat resulteerde in de evaluatie van de verwezenlijking van haar primaire eindpunt met een p-waarde van 0,001.

Anifrolumab ook statistisch gezien beter dan placebo in termen van orale corticosteroïd-reductie en een ziekte-gebied en de ernst-index, die de onderzoekers staat de studie “toont werkzaamheid van anifrolumab in matige tot ernstige SLE.”

Die concrete conclusie wordt in twijfel getrokken door de andere resultaten. Anifrolumab mislukt beter dan placebo tegen de twee belangrijkste secundaire eindpunten in TULP-2 en, het meest kritisch, was geen haar beter dan de controle tegen het primaire eindpunt in de vorige fase 3.

In de eerdere test, TULP-1, 36.2% van de deelnemers die de hoog, 300 mg dosis van anifrolumab bereikt de gewenste respons op de SRI(4) samengestelde primaire eindpunt. Een numeriek hoger percentage van de mensen in de placebo groep, 40.4%, bereikt de gewenste respons. Een post-hoc analyse die gebruikt wordt gewijzigd beperkt medicatie regels stellen anifrolumab voorsprong van placebo door een paar procentpunten.

Het falen van TULP-1 gevraagd AstraZeneca aan het ontwerp van TULP-2, vandaar de verschillende primaire eindpunten gebruikt in de twee klinische studies. Echter, Marshall denkt BICLA wordt goed geaccepteerd door de regelgevende instanties en artsen die de behandeling van SLE.

“Ik denk dat de algemene consensus is dat BICLA is de strengste maatregel, omdat het vereist dat een effect te hebben op alle van de aangetaste weefsels,” Marshall zei.

In sommige indicaties, het falen van een proces en het succes in andere midden-studie wijzigingen zou kunnen opleveren onvoldoende bewijs ter ondersteuning van de goedkeuring. Regelgevende instanties kunnen meer lenen in de richting van de goedkeuring van een geneesmiddel in SLE op basis van deze gegevens, hoewel, gezien de onbeantwoorde medische behoefte in de indicatie.

De FDA goedgekeurde GlaxoSmithKline ‘ s Benlysta in 2011. Die goedkeuring gemarkeerd met de komst van de eerste nieuwe lupus drug voor 50 jaar en de allereerste biologische behandeling voor de ziekte. Sindsdien is de droogte is teruggekeerd als bedrijven, waaronder Ablynx, Biogen en Xencor slingerde en gemiste bij lupus.

AstraZeneca plannen in te dienen voor goedkeuring van anifrolumab in de tweede helft van volgend jaar, en het team is “doen alles wat we kunnen om dat naar voren,” Marshall zei.