Allergan betaler Exicure $25 MILLIONER for å oppdage nukleinsyre hårtap narkotika

0
189

Allergan har slått seg sammen med Exicure å oppdage behandlinger for hår tap lidelser. Exicure er satt til å motta $25 millioner forhånd for å bruke sin runde nukleinsyre (SNA) – teknologi til to samarbeidende programmer.

SNAs består av nanopartikler med nukleinsyrer som stråler ut fra deres overflater. Exicure hit på konstruksjoner som en måte å få nukleinsyre i cellene rundt kroppen uten bruk av potensielt giftige teknologier. Internt, Exicure bruker SNAs å få TLR9 agonister til immunceller og mål mRNA-koding IL-17RA til å behandle kreft og psoriasis, henholdsvis, men det ser større muligheter.

Allergan har trappet opp til å støtte arbeidet for noen av disse mulighetene. I retur for $25 millioner forhånd, Exicure vil bruke sin SNA-teknologi til to programmer for hår tap lidelser.

Exicure er håndtering tidlig stadium arbeid. Hvis Allergan øvelser sine valg på programmer, vil det ta ansvaret for klinisk utvikling og kommersialisering og gjøre milepælsbetalinger å Exicure. Hvert program er verdt opp til $97.5 millioner kroner i utvikling og regulatoriske milepæler, med opp til $265 millioner kroner mer i kommersiell betalinger til følge.

Med Exicure også i kø for å motta lagdelt royalties på verdensbasis salg som øverste ut i midten av tenårene, og tilbyr kan være lukrativt for selskapet. Imidlertid er potensialet for royalties og brorparten av $725 millioner kroner i milepæler er fortsatt mange år unna, i beste fall.

Samarbeidet åpner en annen front i Allergan forsøk på å takle hår tap. I juni, Allergan laget en “multi-million dollar” frø investering i Stemson Therapeutics, en oppstart som arbeider på en celle terapi mener det kan skape nye hårsekker. Tidligere, Allergan kjøpt setipiprant i sin $2.1 milliarder overtakelse av Kythera Biopharmaceuticals, men at stoffet underwhelmed i alopecia.

Allergan er hår tap programmene er en del av en bredere medisinsk estetikk franchise bygget rundt Botox som hjalp selskapet tiltrekker seg en $63 milliarder kroner buyout tilbud fra AbbVie i juni.