Kiadis dumper fase 3 stoffet, halvdeler folketall i pivot å NK-celler

0
189

Kiadis har droppet sin leder programmet midtveis i en fase 3 studie. Handlingen vil se Kiadis permittere halvparten av sine ansatte og bytte sin oppmerksomhet mot tidligere stadium natural killer (NK) celle terapi mot solide svulster og hematological kreft.

Amsterdam-baserte Kiadis har fokusert sin oppmerksomhet på å føre stoffet ATIR101 for år, hustling T-celle immunterapi gjennom klinikken med sikte på å vinne betinget godkjenning i Europa i pasienter som gjennomgår transplantasjon med genetisk halv-matchet blodkreft stamceller i 2019. Målet, som hadde glidd til 2020, fordampet siste måned når Kiadis avstivet investorer for en regulerende avvisning.

Nå, Kiadis har drept ATIR101 helt ved opphugging av fase 3 rettssaken utformet for å generere data til å støtte en full godkjenning. Kiadis tok handlingen etter en uventet høye frafallsprosenten i ATIR101 arm førte det til å se ut i den virkelige verden resultater oppnådd av post-transplantasjon cyclophosphamide kontrollen i fase 3. Data dykke led Kiadis til å konkludere med at rettssaken er lite sannsynlig å lykkes. I beste fall, en mye større rettssak ville være nødvendig for å vise ATIR101 er effektiv.

Kiadis’ handling kom som et sjokk for analytikere.

“Beslutningen om å avslutte ATIR101 midt i sin fase 3 kommer som en overraskelse, selv gitt de siste EU-forskrifter tilbakeslag,” analytikere på Jefferies skrev i et notat til investorer.

Kiadis’ beslutning vil koste halvparten av sine ansatte jobbene sine. Den nederlandske biotech hadde begynt å forberede for den Europeiske lanseringen av ATIR101, blant annet ved å legge til produksjonskapasiteten i Amsterdam, før læring regulatorer ble satt til å avvise stoffet. Nå, Kiadis igjen finner seg årene fra markedet, endte sine behov for noen av de evner som er det bygget opp for å støtte trykk for å kommersialisere ATIR101.

De gjenværende ansatte på Kiadis vil fokusere på NK-celle terapi. Kiadis flyttet inn i NK plass tidligere i år gjennom oppkjøpet av Cytosen Therapeutics. Avtalen ga Kiadis kontroll over to NK-celle terapi kandidater er det planer om å teste i fase 1/2 studier som starter neste år.

Kiadis endte tredje kvartal med kr 47 millioner (usd 52 millioner) i kontanter for å finansiere studiene, men Jefferies analytikere tror at kan kjøre ut før data fra NK studier er tilgjengelige. Med aksjer i Kiadis fallende 33% følgende nyheter om endringer og Jefferies å identifisere “dent til ledelsen troverdighet” som et overheng, bioteknologisk evne til å skaffe mer penger kan være svekket av pivot.