Stanford forskere forfølge AnaptysBio er uenige IL-33 stoffet i peanut allergi

0
180

I forrige uke, AnaptysBio lager styrtet 70% på nyheten om at en av dens mest avanserte prosjekter, bedøve etokimab til å behandle eksem, mislyktes i en fase 2b rettssaken. Faktisk pasienter som er i behandling for gruppen fór enda verre enn de som tar et placebo etter 16 ukers behandling.

Men noen akademiske forskere er fortsatt interessert i stoffets potensial for å dempe ned betennelser. Blant dem er forskere ved Stanford University som har kommet ut med nye data tyder på at en injeksjon av antistoff stoffet kan bidra til å hindre peanut allergier. Resultatene er spennende nok til å forfølge videre kliniske studier i peanut allergi, studien senior forfatter, Kari Nadeau, M. D., Ph. D., fortalte FierceBiotechResearch.

I en studie med 20 personer med alvorlig peanut allergier, 11 av 15 pasienter (73%) som ble tatt etokimab kunne tolerere 275 mg peanut protein, eller om en mutter er verdt, etter to uker, mens ingen av pasientene på placebo kunne gjøre det. På dag 45, 57% av deltakerne i etokimab arm bestått mat utfordring. Resultatene ble publisert i tidsskriftet JCI Innsikt.

En felles strategi for forskere å utvikle virkemidler for peanut allergi er å desensitize pasienter ved å gi dem gradvis økende doser av allergenet. Denne metoden krever vanligvis en lang forberedelse perioden for å nå toleranse. For eksempel, Aimmune er AR101, som nylig vant støtte fra en uavhengig FDA ekspertpanel for godkjenning i peanut allergi, gikk gjennom et 22-ukers doseeskalering fase i et sent stadium i rettssaken. Behandling med etokimab kan være mye enklere, Nadeau mener, fordi desensitivisering er ikke nødvendig.

Etokimab er utformet for å blokkere interleukin-33 (IL-33), en immun-signalering-molekylet. I peanut allergi, kroppen overreagerer på peanøtter som IL-33 aktiverer et antistoff som kalles immunoglobin E. Disse antistoffene forårsake allergisk reaksjon som for eksempel munn kløe, elveblest, pustevansker og potensielt dødelig anafylaktisk sjokk.

RELATERT: AnaptysBio er IL-33-antistoff snubler i midphase eksem rettssak

AnaptysBio utgitt foreløpige resultater fra peanut allergi studerer siste året, som antydet på effektiviteten av en enkelt injeksjon. Men etter å ha vurdert den kommersielle utsikter til etokimab i peanut allergi, AnaptysBio bestemte seg for å “nedprioritere videre sponset av selskapet klinisk utvikling” av IL-33 inhibitor for indikasjon, det sa på den tiden. I stedet, det sa de ville vurdere å støtte etterforsker-sponsede studier.

Så kom overraskelsen skuffelse i eksem. Nå, AnaptysBio er å utsette en fase 2b-studien i eosinofil astma inntil den har full data fra eksem studie. I mellomtiden, en pågående fase 2 er å teste stoffet i kronisk rhinosinusitis med nesepolypper.

Noen akademiske forskere som fortsatt interessert i etokimab har vært å designe studier for å undersøke hvordan stoffet virker å kontrollere betennelsen. Et team ved Universitetet i Oxford, for eksempel nylig funnet at etokimab er link til en reduksjon i hvite blodceller som kalles neutrofiler—som fører kroppens immunforsvar—kunne utøve sin effekt på eksem.

RELATERT: BRITISK team kaster lys på hvordan AnaptysBio er anti-IL-33 eksem bedøve tamps ned betennelser

Konkurransen i peanut allergi er varme opp. DBV Teknologier er å jobbe på en AR101 rival kalt Viaskin. Og Roche er astma narkotika Xolair—som i likhet med disse stoffene, mål IgE—bagged en FDA gjennombrudd betegnelse siste året som en behandling for mat allergier blant annet for peanøtter, melk og egg.

Fordi etokimab ikke stole på en bestemt allergen å indusere toleranse, det kan til slutt finne en bredere publikum, Stanford forskere tror. “Ved å hemme IL-33, vi potensielt hemme funksjoner av alle allergier, som er lovende,” Nadeau sa.

Nå som AnaptysBio har støttet ut av etokimab utvikling i peanut allergi, forskere vil trolig utøve en større studie for å finne den beste doseringsanvisning, selv om det er “vanskelig å si når og hvem som skal kjøre den,” Nadeau sa. Forskerne skal også se for biomarkører som kan bidra til å identifisere de beste kandidatene for antistoff stoffet. “Man kan bruke STØPSLER 2, IL-33, løselig STØPSLER 2, IL-25 , TSLP og andre nedstrøms markører, for mest sannsynlig,” Nadeau fortalte FierceBiotechResearch. “Våre resultater viser visse cytokin-profiler, som er spennende.”