VistaGen mislykkes fase 2 trial depresjon, sparking lager flukt

0
191

En fase 2-studie av VistaGen Therapeutics’ AV-101 i stor depressiv lidelse har savnet sin primære endepunktet, sende aksjer i nanocap biotech ned 64% premarket. VistaGen svarte til svikt av ketamin-linje stoffet av sverget på å gå gjennom alle data før du bestemmer deg for neste skritt.

Forventninger til fase 2 ble fuktet i Mai når en undersøker-sponset prøveversjon av AV-101 foreslo NMDA reseptor glysin nettstedet antagonist er ineffektiv i depresjon som monoterapi. VistaGen pekte på forskjeller mellom modellene i de to forsøk for å advare mot å lese for mye inn i den første feilen, men til syvende og sist topp-line takeaways fra studier ble lignende.

I den siste avlesing, VistaGen funnet AV-101 var ikke bedre enn placebo på å bedre score på MADRS-10 depresjon skala, noe som fører studien å gå glipp av sin primære endepunkt. VistaGen er ennå å dele data fra 199-emne studie, men den kvalitative inntrykket er av et ubetinget feil.

“Den strenge gjennomføringen av studiet gjør oss trygge på at AV-101, i konsentrasjoner som brukes, ikke var effektive,” Massachusetts General Hospital Maurizio Fava studien er sjefsforsker, sa i en uttalelse.

VistaGen er likevel å gi opp på AV-101, skjønt. Administrerende DIREKTØR Shawn Singh pekte på muligheten for at enten AV-101 kan ha unnlatt å krysse blod-hjerne-barrieren i tilstrekkelige mengder, eller at det er for lite av den aktive metabolitten påløpt i målet vev for å hevde at stoffet kan ha en fremtid. Hvis disse grunnene forklare svikt, VistaGen tenker å kombinere AV-101 med anion transport inhibitor probenecid kan hjelpe.

Singh og hans kolleger har tenkt å fortsette å gjennomgå prekliniske og kliniske data på AV-101 i en håndfull av indikasjoner i 2020 før du bestemmer deg om du vil kjøre videre studier. Mangel på psychotomimetic bivirkninger eller alvorlige uønskede hendelser i fase 2 innebærer toleranse er usannsynlig å være et hinder for videre utvikling.

VistaGen ønsker å presse fram med andre programmer mens du finne ut hva du skal gjøre med AV-101. Nesespray PH94B er innstilt til å gå inn i fase 3 i sosial angst lidelse, mens PH10 er på vei inn i fase 2 i stor depressiv lidelse.

Om VistaGen kan bankroll alle sine planlagte aktiviteter er et annet spørsmål. VistaGen endte September med $4,1 millioner i kontanter og kontantekvivalenter. Med fase 2 feil kjøring VistaGen er aksjekursen ned under $1, bioteknologisk evne til å heve kontanter er begrenset.