Kasterne & Ladders—Abbott administrerende DIREKTØR Hvite ut etter 21 år på jobben

0
181


Velkommen til denne ukens Kasterne & Stiger, vår roundup av hirings, blitsbruk og retirings i hele bransjen. Vennligst send good word—eller dårlig—fra butikk til Kyle Blankenship, og vi har det her på slutten av hver uke.

Langvarig Abbott chief Miles Hvit, designer av AbbVie spin, buer ut av administrerende DIREKTØR jobb

Abbott
Miles Hvit
vil fratre som KONSERNSJEF.

Hvit vil kaste administrerende DIREKTØR tittelen neste år etter at en 21-årig løp, og flere store transformasjoner i den globale helsesektoren selskapet. Hvit vil offisielt trinn ned som Abbott administrerende DIREKTØR på Mars 31, 2020, men fortsatt ledende leder. Ta den dag-til-dag styringen vil være Robert Ford, en annen Abbott veteran som Hvit forhøyet til president og chief operating officer for et år siden, i et trekk i stor grad sett på som en rekke plan. Som Hvit setter den, han drar på det perfekte tidspunktet. “I dag er selskapet den sterkeste at det har vært i min tid, og jeg er overbevist om at Robert vil føre Abbott lykkes i fremtiden,” sa han i en uttalelse onsdag. FiercePharma

Lonza leder Marc Funk avsluttes etter bare 9 måneder som KONSERNSJEF

Lonza
Administrerende DIREKTØR Marc Funk er å flytte på.

Funk forlater etter mindre enn et år i toppen jobb. Den Sveitsiske CDMO og kjemiske selskapet annonsert på Nov. 12 at Funk vil reise i januar. Funk led-Lonza er farmasøytisk og bioteknologisk virksomhet før han ble kalt KONSERNSJEF i Mars. Styreleder Albert Baehny vil fylle i inntil selskapet finner en ny administrerende DIREKTØR. Det var ingen detaljer om hvorfor Funk var å forlate andre enn for personlige grunner. “Styret respekterer Marc avgjørelse og ønsker å takke ham for hans tjeneste til Lonza og ønsker ham godt for fremtiden hans bestrebelser,” Føre Uavhengig Regissøren Christoph Maeder sa i en uttalelse. FiercePharma

Etter en bitter kamp, aktivist støvler Progenics styret—øyne og en administrerende DIREKTØR swap neste

Progenics
CEO Mark Baker kunne være ute etter styret overhaling.

Baker, målet for aktivist investor Velan Kapital, kan være på outs på drugmaker nå at aksjeeierne har gitt sitt samtykke til å fjerne Baker og styret David Scheinberg, M. D., Ph. D., og Nicole Williams. Fem av Velan er nominerte–Gérard Ber, Ph. D., David Mims, Ann MacDougall, Heinz Mäusli og Eric Ende, M. D.-ble valgt til å ta over. To Progenics styremedlemmer, Karen Ferrante, M. D., og Bradley Campbell, ville bo på under ny ledelse, Velan sa. Men aktivist har som mål å erstatte Baker som administrerende DIREKTØR samt sparke ham ut av styret. FiercePharma

> Amgen har meddelt at den har til hensikt å permittere 149 personer på sin Cambridge, Massachusetts, drift ved utgangen av året. Innkallingen gjelder uker etter Amgen åpenbart det var trekker seg tilbake fra sin østkysten nevrovitenskap operasjoner i et trekk som ville true rundt 180 arbeidsplasser. Denne planen ble offisielt på fredag når statlige myndigheter i Massachusetts åpenbart at Amgen hadde sendt en Arbeidstaker Justering og Omskolering Varsling Handle merk. Notatet formelt signalisert Amgen ‘ s hensikt å kutte 149 ansatte i Cambridge løs på slutten av året. Amgen vil beholde en virksomhet og utvikling tilstedeværelse i Massachusetts, men befester forskning tilbake i California. FierceBiotech

> Merck er å stenge ned sin fou-området i Riom, Frankrike, som har sett sin bruk minske gjennom årene. Det har et fokus på antibiotika, anti-inflammatorisk og vaksine arbeid. Forskning har for tiden 106 ansatte som vil la gå, med en annen 100 gå fra sin produksjon siden. Merck lagt til at det kan se ut til å selge området. FierceBiotech

> Sunget Lee, tidligere medlem av Gilead Sciences, har blitt utnevnt til executive vice president og KONSERNDIREKTØR økonomi og finans i Brisbane, California-basert Sangamo Therapeutics. Lee blir Sangamo fra Gilead, hvor han har jobbet sist som senior vice president. Før den rollen, Lee hatt roller i økende ansvar på Gilead, inkludert hodet av Europa økonomi og leder av R&D FP&A. Utgivelse

> Cambridge, Massachusetts-basert Flaggskip Banebrytende har kalt Prakash Raman, Ph. D., til stillingen som senior partner og den nyopprettede stillingen som administrerende business development officer. Raman mest stillingen som VP og global head of business development og lisensiering i Novartis Institutt for Biomedisinsk Forskning. Utgivelse

> San Francisco-basert Nurix Therapeutics er å fylle ut sin ledelse team med avtaler av Christine Ringen, Ph. D., som selskapets generelle råd, Cristiana Guiducci, Ph. D., som VP for immunologi og onkologi forskning og Jean Chang som VP av kliniske programmet og asset management strategi. I tillegg, Nurix annonsert markedsføring av Gwenn Hansen, Ph. D., senior VISEPRESIDENT for forskning. Utgivelse

> Aruna Bio har tappet Renee Boerner, Ph. D., som VP of regulatory affairs. Før han begynte hos Aruna, Boerner var leder av AMERIKANSKE offentlige anliggender for Bavarian Nordic. Utgivelse

> Cambridge, Massachusetts-basert X4 Pharmaceuticals har utnevnt Derek Meisner, J. D., som general counsel. Mest nylig, Meisner var general counsel på Genocea Biovitenskap. Før Genocea, han fungerte som general counsel of RA Capital Management og var tidligere partner i det internasjonale advokatfirma K&L Gates og gren sjef i seksjon for håndheving av U.S. Securities and Exchange Commission. Utgivelse